Mandal Vinterfestival 2015

Tønes @ Mandal Vinterfestival 2015 - Photo: Jan Harald Helmersen

Så godt som fult hus når Tønes & co spilte opp! over 300 i publikukum.Foto: Jan Harald Helemersen

Event Mandal Vinterfestival 2015
Dato 07.02.2015
Venue Buen Kulturhus, Mandal
Publikum ca i underkant av 700

Den varte bare en dag denne gangen. Til gjengjeld var det en ganske fantastisk dag. Programmet var ikke så langt, men booking ansvarlige hadde gjort en solid jobb. Kombinert med å gi folk mulighet til å kjøpe billett til bare det som interesserte, ble de aller fleste fornøyd.

Jeg fikk med meg nesten alt, dessverre med unntak av Bjørn Hunt. Jazz er ikke det som frister meg mest, men det var heldigvis mange andre som satte pris på gratiskonserten i foajeen tidlig på ettermiddagen. Hilde Selvikvåg, derimot falt bedre i smak. Vi fikk høre sanger fra hennes kommende plate, blant annet «Sjarmør», skrevet av vår venn Karianne Arntzen.

Phone Joan @ Mandal Vinterfestival

Denne kvelden på Buen Kulturhus i Mandal spilte Phone Joan på klubbscenen, en mye større scene enn det vi i Festivalguide.no har sett dem på før, og dette rettferdiggjorde bandet så utrolig mye mer. Dette er musikere som leverer – uten tvil. De kjenner hverandre godt og har ett samspill andre kan se langt etter. Det er stilrent og tungt, rått, usminket og sexy.


SiLyA @ Mandal Vinterfestival

Det er vanskelig å plassere musikken hennes i en bestemt sjanger fordi den inneholder det meste fra de fleste sjangre. Her er det en salig blanding av moderne pop, soul, rock og kabaret. Sammen med SiLyAs unike og klokkeklare og sterke vokal blir dette en herlig konsertopplevelse. Og Buen Kulturhus sin storscene kledde SiLyA veldig godt.

Etter gratiskonsertene var det noen timers opphold før det tok seg forsiktig opp utover kvelden. Lars Bremnes fylte biblioteket og underholdt med festlige tekster og småprat. Det var et positivt første møte med en kar som slettest ikke gjorde skam på familienavnet.

Det ble ikke mindre lystig når Tønes, Sån av Salve, inntok klubbscenen med fult band. Folket strømmet på, og med over 300 i salen var det ikke noe klage etter. Ingen tvil, Tønes vinner stadig større jaktmarker!

Noe jeg la merke til, som var litt annerledes denne gangen, var opplegget på scenen. Det var ikke måte på hvor mye instrumenter og utstyr de hadde rigget opp. De aller fleste, kanskje kun med unntak av Øystein Holmen (tangenter), spilte opptil flere vidt forskjellige instrument i løpet av konserten. Dette var nytt for meg, samtidig både imponerende og interessant. Erlend Aasland, som jeg har sett med både det ene og det andre tidligere, fyrte opp både trekkbasun og autoharpe i tillegg til de sedvanlige variantene innen strengeinstrumentenes verden. Synge kan han også!

For meg vil dette alltid minnes som den dagen Runar fikk skabb!

Kvelden ble avsluttet med SiLyA i storsalen, og Phone Joan på klubbscenen. Forrykende! Les mer om det i egne artikler.

Mandal Vinterfestival trakk en god del flere besøkende i forhold til 2014, og selv om det ikke kvalifiserer til å kalles en trend, så vil jeg likevel påstå at de har funnet formelen. De ser lyst på å gjenta suksessen i 2016, og det bør de absolutt få til. Vi venter i spenning!