The Dogs @ Sjøboden Live Scene, 05.02.2015

The Dogs @ Sjøboden Live Scene, Mandal - Photo: Jan Harald Helmersen

Enorm stemning på Sjøboden, torsdag 5. februar 2015! The Dogs leverer hemningsløs, musikalsk moro!Foto: Jan Harald Helemersen

Performer The Dogs
Dato 05.02.2015
Venue Sjøboden Live Scene, Mandal
Publikum Fullt!

Det var en opplevelse, dette er musikk som gjør seg på popanlegget hjemme, for all del, men live er dette som en opplevelse av å stå midt i stormen. Garasjerock på sitt beste, live, rått og brutalt.

Oslo-bandet, The Dogs, åpnet med låta Anything you don’t regret, og kjørte på med Cry me sexy, som ikke må forveksles med Crime is sexy. Den fikk publikum servert senere i settet sammen med godbiter som Liar, Stay away from her, I don’t wanna og G.U.I.L.T.Y for å nevne noen.

Når jeg ser og hører The Dogs, så drar jeg assosiasjoner til The Monsters med Reverend Beat Man I spissen. Vokalen minner ikke så mye, men det må være kompet, de usminkede riffene og ikke minst at bandet er uniformert i samme skjorte og sløyfesnipp. Meget elegant.

The Dogs @ Sjøboden Live Scene, Mandal

Batterist, Kenneth Simonsen!
Foto: JHH

Bruk av mye perkusjon og en meget kjekk batterist er med på å holde driven. Hele bandet var gode på interaksjon med publikum. Til vanlig er det stort sett bare frontmann vi ser være veldig frampå, men her var hele bandet litt overalt til tider, spilte litt ute i publikum, klemte veldig mye på scenen og tok litt på noen av de som stod på første rad. På ett tidspunkt var en av fansen så ivrig at det nesten kunne minne om tilbøyeligheter til homoerotikk, men jeg går ut i fra at det egentlig bare var ekte innlevelse i musikken og hele settingen som ble litt mistolket av mitt edrulige blikk. Uansett, det er fint å kunne flire litt også på konsert.

Lyden er veldig bra på Sjøboden Live Scene og til tross for at selve scenen er i vel minste laget for ett band på seks store, ja for de tar jo litt plass, menn. Til tross for trengsel, utøvde bandet en del akrobatikk og det var mye klemming. Jeg antar at samholdet i bandet blir mye bedre når de klemmer hele tiden. Det finnes retningslinjer for HMS for rockere også tydeligvis.

Sjøboden Live Scene var fullsatt denne torsdagskvelden i februar. Stemningen var het kan man trygt si, det blir varmt og det kan være lurt å ta av seg superundertøyet du har gått med hele dagen fordi det er så kaldt ute. Det blir alltid mye kroppsvæsker- og lukter og det er så intimt og koselig atte. Og om vi svetter ute i salen, så er det ingenting mot hva som svettes på scenen. Innimellom så har jeg lurt på om noen av musikerne kommer til å svime av. Mulig en investering i luftkondisjonering ikke hadde vært det dummeste på dette lille, men særdeles hyggelige loftet.

The Dogs @ Sjøboden Live Scene, Mandal

Kristopher Schau!
Foto: JHH

Frontmann Kristopher Schau er en moromann kjent for sine mange em… store og mindre bragder i norsk kultur og musikkscene. Det er godt å se at det fremdeles er futt i ham og at ikke så veldig mye er forandret på de åra siden jeg sist så han som frontmann i andre band. Det er vel ikke til å stikke under en stol at navnet hans er ett trekkplaster og bidrar til å fylle konsertsalen når The Dogs spiller opp.

Stemningen var god og det var liv foran scenen, til tider mye liv, men det er ikke rock n’ roll hvis ikke!

Det hele ble avsluttet med tre ekstra låter, blant annet en hyllest til bandet Dead Moon med låta Dead Moon is my heavy metal og helt på tampen Turboneger-låta Armed and Fairly Well Equipped. En fin kveld med mye liv. Og til dere som ikke fikk dette med seg; nye sjanser på Harvest Bar i Kvinesdal 7. februar og Østsia i Kristiansand 21. februar. Anbefales.