RAMMSUND PÅ ØSTSIDA 30.01.15

...

Heftig og begeistret! Fantastisk re-union med Rammsund på Østsia,
Foto: JHH

Østsia, som ligger på Universitetet i Agder sine lokaliteter, ble fredag kveld gjestet av coverbandet Rammsund. Østsia er perfekt for denne type tung og dyster, men likevel makaber morsom konsert. Selve konsertlokalet er passelig størrelse og nokså mørklagt, baren og sitteplasser har du i rommet ved siden av.

...

Rammsund er et utrolig godt alternativ til Rammstein. Det å se ett coverband er alltid fylt med ulike forventninger, spesielt i dette tilfellet der tysken er oversatt til nynorsk. Men det funker og de leverer så det suser. Det til tross for at de er østlendinger hele bunten.

Nynorsken minner litt om den jeg selv drev med i skolepliktig alder, ikke helt stø, men det høres riktig ut liksom. Det er nok innafor å anta at Ivar Aasen gjør helomdreining i sin grav, men han om det. Fansen liker det og det er det som teller.

Dvaske, halvnakne mannekropper innsmurt i aske, strobelys og røffe riff, det finnes ikke en ting man ikke kan like med settingen. Musikken er stø og gutta gir på, vokalen er ikke alltid like ren, men det tar han igjen i akrobatiske sprett, så ikke noe å tenke på. Og lydopplevelsen generelt var veldig god.

Jeg har aldri sett Rammsund live før, men har blitt fortalt historier om dildosluking på høyt nivå og gledet meg til å bivåne dette, noe som uteble grunnet mugg på dildoen. Det var forklaringen jeg fikk fra sikre kilder hvert fall.

Fredag kveld dro Rammsund nesten fullt hus på Østsia, i motsetning til sist de spilte på samme plass for noen år siden, da var det 14 betalende og sju som kjøpte t-skjorter. Man kan trygt si at Rammsund har kommet seg opp og fram i verden siden da, iallfall her i bibelbeltet. Hvem elsker vel ikke den røffe industrisounden, tekster som oppfordrer til masturbasjon, sodomi, misbruk, utsvevende seksualitet, stalking og god dufter blant annet. Rammstein sine makabre tyske tekster gjør seg vanvittig bra på nynorsk. Det hele med glimt i øyet, akkurat som originalbandet.

...

Bandet åpnet med låta «Sola» og den ene godbiten etter den andre ble servert for ett entusiastisk publikum. Låter som utmerket seg denne kvelden og hadde ekstra trykk var «stein for stein» og avluttningslåta «Fyr laus». Når ett band avslutter konserten med publikum i toppform, da har de gjort jobben sin. Og som seg hør og bør, slo de til med hele fire ekstranummer. Blant annet låta «Pussy», som de overhodet ikke hadde planlagt å spille. Jeg tror de kan klappe seg selv på skuldra for å ha bidratt til ekstra mye utsvevende oppførsel senere på kvelden skal man bedømme ut fra stemningen blant publikum.

Dette var bra, vi håper å se Rammsund igjen i Kristiansand veldig snart!