DIMENZION: PSYCHOSPHERE SJØBODEN LIVE SCENE 17.10.14

Dimenzion Psycosphere - Collapse - Photo: Jan Harald Helmersen

Vel... hva kan jeg si. Teknisk sett er ikke bildet optimalt, men det maler et rimelig realistisk bilde av stemningen på Sjøboden den kvelden! Det var bøst!Foto: JHH

Dimenzion: psychosphere hadde release av sitt nye fullengders album “Collapse” på Sjøboden Live Scene fredag.

Det var god stemning og fullt hus. Mange hadde funnet veien gjennom høstværet for å få med seg dette, det er jo tross alt ett av våre store Mandalsband som har blitt lagt merke til langt utenfor fylkets og landets grenser og Mandalitter trykker slikt til sitt hjerte. I Mandal liker vi det vi kjenner.

Her snakker vi dyster industriell metall med fet lyd. Som navnet tilsier er lydbildet atmosfærisk tungt med skarpe riff og en post-apokalyptisk stemning. Sammen med laserlys og mye bruk av røyk nærmer vi oss en klaustrofobisk følelse av ødeleggelse og undergang.

Bandets medlemmer spiller inkognito og er anonyme under sine masker. Drapert i svart fra topp til tå framheves følelsen av at undergangen er nær.

Veldig bra driv, bandets medlemmer kjenner hverandre godt og spiller helt suverent sammen. Det kjøres hardt fra første sekund og interaksjonen med publikum ikke er så stor, men det går liksom av seg selv. Her fikk man mye for pengene. Og til tross for at Sjøboden er lite og trangt, fullstendig overopphetet på grensen til at blodet koagulerer, så er lyden veldig bra.