This is my Leif @ Gaffel og Karaffel, 15.05.2015

Leif & Kompisane @ Gaffel og Karaffel, Stavanger, Norway, 15.05.2015 - Photo: Oddvar Johnsen

"This is My Leif".Foto: Oddvar Johnsen

Feature Leif & Kompisane
"This is My Leif"
Dato 15.05.2015
Show 19:00-20:30 1 av 2 show
Venue Gaffel og Karaffel
Publikum Full sal

«This is my Leif» er tittelen på et nytt show av Leif & Kompisene. Nrk ga terningkast 5, mens jeg gir showet er klar 6’er.

For de som ønsket fullt trøkk, og sceneshow så var ikke intimscenen på Gaffel og Karaffel rette plassen. Men for de som var kommet for å høre et sammendrag av hva Leif & Kompisane har gjort gjennom de siste 30 årene, sittende på scenen og fremføre sine melodiøse og lett gjenkjennelige melodier, så var denne kvelden helt topp.

De kjente sangene kom som perler på en snor, og mellom sangene kom Leif med små historier fra den lange karrieren.

Bandet har brukt mange av Stavangers musikere og tekstforfattere, og når de for en stund siden manglet en trommeslager, fikk Leif tilbud av sin egen sønn om å være med å spille. Det var da han begynte å forstå at han var blitt voksen. Sønnen ble ikke med så lenge, da han har skapt sin egen karriere.

Det er heller ikke like lett å vite hva sanger som slår an best, fra CD’en «Full kontroll» ga de ut tre singler, men «Dronningen» som ble den største hiten, var ikke blant disse tre.
Dette var vel en av sangene som fikk fleste av publikum med seg på allsang. Spesielt gjengen som hang i baren sang av full hals.

Noen av melodiene tar det lang tid å lage, mens andre kommer nesten av seg selv, deriblant «Syver» som Leif skrev i løpet av 15 minutter, mens de andre i bandet var for å få seg en kopp kaffe under innspilling av et album.

Når Leif som er en stor fan av Kim Larsen, spilte som oppvarmingsband for dem, våget seg til å spørre på dårlig danske om Kim Larsen ville være produsent på den neste platen, fikk han et klart og rungende nei…

Følgende sanger ble fremført: «Peder Pibbarmann», «Syver», «Cabriolet» , «Kor e jentene», «Hu tog meg med», «Det va leit», «Alt eg har igjen», «Kveldstoget», «Morningherlige», «Frieri», «Bruå», «Dronningne», «Stranddag», «Eg har kje båd», før de gikk av scenen. Etter trampeklapp fra publikum kom de på scenen igjen og fremførte «Kanon Beibi» som kveldens siste låt.


Klikk her for flere bilder!