Michael Ray and The Royal Flush @ De Røde Sjøhus, 02.05.2015

Michael Ray and The Royal Flush @ De Røde Sjøhus, Stavanger, Norway, 02.05.2015 - Photo: Oddvar Johnsen

Michael Ray and The Royal Flush + Jokers i godt selskap på De Røde Sjøhus i Stavanger.Foto: Oddvar Johnsen

Feature Michael Ray and The Royal Flush
Dato 02.05.2015
Venue De Røde Sjøhus
Publikum i minste laget

Michael Ray and The Royal Flush høres gjerne ut som en god hånd i poker. Men at det også er en god kombinasjon på scenen, er det heller ingen tvil om. Bandet som har utspring fra Mixed Emotions, har skiftet ut noe av besetningen. De er kanskje best kjent fra da de vant en konkurranse i Dalane Bluesfestival i 2011, og premien var en tur til Notodden Bluesfestival. Der kom bandet blant de fire beste med en medley som var en tribute til Stevie Ray Vaughan og Gary Moore.

Bandet som er inspirert av musikere som Stevie Ray Vaughan ,Hans Zimmer, Joe Bonamassa, Eric Clapton og Dave Matthews Band, skriver egne låter, og beveger seg nå også mot bluesrock.

Bandet består nå av Michael Ray Horton på vokal og gitar, Tory J Raugstad på trommer og vokal.

På bass har Michael med seg sin far, Peter Horton på bass. John Arne Stokkan trakterer orgel og piano, og Carlo H Ødegård på gitar. De hadde de også med seg Arne Kolstad og Ole Ellingsen på blåseinstrument, og Rebecca Larsen koret.

Første sett startet friskt med melodiene «Royal Flush» og «So Excited» før instrumentalen «Devils Rock» rocket lokalet. Publikum som hadde møtt opp fikk god valuta for pengene da melodier som»Let Me Tell You»,»Please Love Me» og Whiskey’n Gin»kom som perler på en snor.

På en av melodiene vandret Michael rundt blant publikum mens han spilte gitar.

Michael Ray and The Royal Flush @ De Røde Sjøhus, Stavanger, Norway, 02.05.2015 - Photo: Oddvar Johnsen

... Foto: Oddvar Johnsen

Etter en kort pause var det klart for kveldens jokere. For når Oddvar «sol»Solheim, Eric Slim Zahl og Jan E. Gulliksen var gjester, så var det ikke problem å se at Mikael Ray satt med en god hånd.

Jamming med Mr.Solheim på melodien «New Pony Blues» og deretter med Eric Slim Zahl på «Hard Times» skapte veldig god stemning blant publikum.

Så entret siste joker scenen, og sammen med Jan E Gulliksen ble «Superstition» fremført med stor innlevelse. Deretter ble det andre settet avsluttet med en medley med melodiene» Texas Flood», Woke up this morning» og «Further Up On The Road».

Tredje settet ble åpnet med «Slow Growing», tett fulgt av «The Unknown», og avsluttet med «Unjustified Hero» i tre deler før bandet forsvant fra scenen.

En flott konsert som flere burde fått med seg på De røde Sjøhus, men det er snart mulig å se og høre dem igjen, da de skal spille på Dalane Blues festival 4 og 5 juni, der blir det også mulig å kjøpe CD ’en som er kalt RF.