Josefin Winther på Sjøboden

Fredag besøkte Josefin Winther Mandal og Sjøboden for trdje gang på i overkant av et år. Ikke bare for å holde konsert, men samme dag slapp hun også sitt tredje album, “Flowers”. Det ble en varm og personlig konsert for - dessverre - kun en håndfull mennesker.

Josefin Winther @ Sjøboden Live Scene, Mandal, Norway, 10.04.2015 - Photo: Svein Frydnes

Sart og vakkert. Josefin Winther og Madeleine Ossum synger duett.Foto: Svein Frydnes

Release-turne

Josefin Winther entret scenen, grep gitaren og fremførte “Change of heart”, åpningssporet fra hennes siste album. Vart, intenst, vakkert. Dermed var tonen satt, og Josefin Winther hadde publikum i sin hule hånd.

Isa Holmesland @ Sjøboden Live Scene, Mandal, Norway, 10.04.2015 - Photo: Svein Frydnes

Isa Holmesland har spilt for artister som Karpe Diem, Michael Bublé, KORK og Marit Larsen. Nå er hun på releaseturné med Josefin Winther.
Foto: Svein Frydnes

På neste låt, “Island”, fikk hun selskap på scenen av Isa Holmesland og Madeleine Ossum, begge på fiolin. I tillegg hadde hun også med seg Reidar Opdal på tangenter. Sammen utgjorde de et kraftfullt ensemble som spente fra det sarte, forsiktige til det mest heftige og pompøse.

Josefin Winther annonserte tidlig at hun kom til å spille hele sin nyslupne plate. Det var i utgangspunktet hele hennes setliste på denne release-turneen. - Men her i Mandal har jeg et par sanger i tillegg, som jeg bare må spille. Ellers er jeg redd for at jeg aldri mer får lov å komme tilbake, sa hun.

Historieforteller

Som nevnt så spiller Josefin Winther hele albumet sitt på denne turneen. Og hun knytter små historier til hver sang. Dette gjør at publikum får et enda tettere bånd til låtene.

“Take One”, en låt hun egentlig ikke våget å ta med på albumet, men som produsenten mente hun skulle ta med - Dersom den er sann, sa han. Og dermed ble den med.

“Something”, den første sangen hun skrev etter at faren uventet døde.

Og, ikke minst, “Your Side”, som handler om å se ting ikke bare fra egen side. En sang hun ble oppfordret til å skrive av kjæresten. - Hun var litt lei av at alt ble sett fra min side, forklarte Josefin Winther.

Men Winther kan ikke besøke Mandal uten å spille “Sink”. En uutgitt låt som handler om at det alltid er to grunner til problemer i et forhold. En låt hun ikke spiller så ofte live, men som er selvskreven i Mandal.

Josefin Winther er en historieforteller, en fordømt dyktig en også. Selv om det er få mennesker i salen, så forteller hun sine historier så intenst, så vakkert.

- Det hjelper ikke om salen er fullsatt, dersom jeg ikke får respons på det jeg fremfører. Her får jeg respons; jeg gir av meg selv, og får energi tilbake, sa Josefin Winther etter konserten.