Erlend Ropstad på påsketur til Mandal

Erlend Ropstad @ Sjøboden Live Scene, Mandal, Norway, 05.04.2015 - Photo: Svein Frydnes

Erlend Ropstad trio fra konserten 1.påskedag på Sjøboden Live Scene. Fra venstre: Bjarne Severinsen, Erlend Ropstad og Gunnar Sæther.Foto: Svein Frydnes

Det ble en flott avslutning 1.påskedag på Sjøboden Live Scenes Påskefestival, med Tone Hille Bringsdal og Erlend Ropstad på plakaten. Fullt hus, flott stemning og vakker musikk.

Produkt av Mandal

Tone Hille Bringsdal @ Sjøboden Live Scene, Mandal, Norway, 05.04.2015 - Photo: Svein Frydnes

Tone Hille Bringsdal
Foto: Svein Frydnes

Tone Hille Bringsdal fra Mandal åpnet konserten denne 1.påskedag. Som hun selv sa det, - Det er Erlend Ropstad som er kaptein i kveld, men jeg har fått lov å ta skuta fra kai.

Tone Hille Bringsdal er ekte Mandalsjente, men har ikke helt klart å holde på den rene mandalsdialekten. - Derfor synger jeg helst på engelsk, sa hun med et smil fra scenen. Musikken til Hille Bringsdal er lavmælt, melankolsk. Alt hun lager er egenprodusert, og musikken falt virkelig i smak hos publikum. Sittende i salen, med stearinlys på bordene, lot en fullsatt Sjøboden Live Scene seg forføre av Tone Hille Bringsdals smektende gitarspill og nydelige stemme. En perfekt oppstart på kveldens konsert.

Sørlandets svar på Jack White

Erlend Ropstad @ Sjøboden Live Scene, Mandal, Norway, 05.04.2015 - Photo: Svein Frydnes

Erlend Ropstad
Foto: Svein Frydnes

Så var det klart for Erlend Ropstad. En artist som har blitt hyllet av en samlet musikkpresse etter sterke utgivelser og konserter. Spelemannsnominert flere ganger, hatt en mengde kritikerroste konserter. Mandag kveld stod han på scenen for å avslutte Sjøboden Påskefestival. Og han åpnet med en forrykende “Maria”. Heftig rock i god Jack White-stil. Åpningslåta ble såpass heftig at han allerede da røk en streng. - Godt å ha med flere gitarer, kommenterte Erlend Ropstad.

Ropstad forholdt seg - med ett unntak - til sin “norske katalog”, det vil si fra hans to siste album. Og det fungerte strålende. Publikum var med på sangene, koste seg, og gav trioen på scenen god feedback.

Med seg på scenen hadde Ropstad Bjarne Severinsen på bass og Gunnar Sæther på trommer. To dyktige musikere som gir Erlend Ropstad den nødvendige friheten til å briljere med gitarspill og sang. Trioen avsluttet sitt opprinnelige sett med tittellåta fra det siste albumet, “Her om natta”. Men publikum ville ikke slippe dem av scenen, og gav bandet stående applaus. Det måtte to ekstranummer til før stillheten kunne senke seg over Sjøboden Live Scene.