Endelig Highasakite!

Highasakite @ Kick, Kristiansand, Norway, 20.03.2015 - Photo: Jan Harald Helmersen

Highasakite, vokalist Ingrid Helene HåvikFoto: Jan Harald Helemersen

Feature Highasakite
Dato 07.02.2015
Venue Kick, Kristiansand
Publikum Utsolgt - 700+

Ved flere anledninger har jeg klart å gå glipp av konsert med Highasakite. Siste gang var på Hove 2014, hvor jeg ble forsinket av byråkratiet og ikke rakk inn før de sang på siste vers.

Men, nå fikk jeg endelig sjansen. Jeg, og i overkant av 700 lykkelige og forventningsfulle fans fylte opp lokalet på Kick. Det skal bemerkes at jeg ikke skal settes i samme bås som fansen, men det jeg har hørt av musikken i forkant har vært nok til å skape et ønske om å lære dem bedre å kjenne.

Highasakite @ Kick, Kristiansand, Norway, 20.03.2015 - Photo: Jan Harald Helmersen

Trommeslager Trond Bersu
Foto: JHH

Det er gøy å se hvordan et helt nytt band kan bli så populære på så kort tid, og ture i vei med den ene utsolgte konserten etter den andre rundt om i hele Norge. De har dessuten rukket å gjøre seg bemerket langt utover riksgrensen, både i østen, vesten og på kontinentet for øvrig.

Kick i Kristiansand er et fint konsertlokale. Det er intimt, samtidig som det er ganske romslig og oversiktlig. Publikumsgrensen ligger på rundt 750, men da er man nok over komfortgrensen. De har et toppmoderne og profesjonelt anlegg, både til lyd og lys.

Lyden var for mitt vedkommende veldig bra. Lyset, som for det meste var medbrakt og regissert av bandet selv, var tilpasset deres særegne stil og skapte en meget spesiell stemning sammen med lyden.

Utover lyd og lys, gjorde ikke bandet så mye av seg. De var ganske stedfaste, men svaiet og vinket litt innimellom. Det var for så vidt ikke negativt, for det audiovisuelle gjorde absolutt jobben sin.

Highasakite @ Kick, Kristiansand, Norway, 20.03.2015 - Photo: Jan Harald Helmersen

Et fantastisk publikum på et utsolgt Kick!Foto: Jan Harald Helemersen

Publikum møtte opp i god tid, og de plasserte seg tidlig foran scenen. Det ble stadig trangere når klokken nærmet seg ti. Det var hovedsakelig den yngre garde som var representert, med noen få unntak. De aller fleste var nok etablerte fans, ispedd flere nysgjerrige sjeler.

Highasakite @ Kick, Kristiansand, Norway, 20.03.2015 - Photo: Jan Harald Helmersen

Kristoffer Lo og Øystein Skar
Foto: JHH

Bandet er veldig populært, hvilket naturligvis sørger for godt billettsalg. Men har du ikke hørt så mye om Highasakite tidligere, du er lei av alt som er mainstream og kjedelig masseproduksjon av populærmusikk, da vil jeg absolutt anbefale å låne et nysgjerrig øre til dette bandet.

Det er ikke helt min stil, men jeg har ingen problem med å forstå hvorfor det var utsolgt lang tid i forveien, og jeg satt ikke igjen med noe annet enn en veldig positiv opplevelse. Musikken er like fengende og bra live, som på radio!

Highasakite er et spennende og friskt tilskudd, og et spesielt godt eksempel på hvordan oppskriften for suksess fremdeles er et mysterium. Plutselig dukker det opp både nyskapning og overraskelser.