Helgåfestivalen 2014

Dette må jammen med være Jærens triveligste festival!

Idyllisk beliggende i naturskjønne omgivelser i Helgåleiren. Her er der egen festivalcamp, mat og drikke. Matpakke hadde jeg muligens vurdert å ha med i bilen. Matvalget bestod av enten grilltallerken eller pølse. Her nytter det ikke komme med vegetarnykkene sine eller ha store meninger om hva slags kjøtt du vil ha.

Men vi er der da ikke for å spise oss stappmette heller, det var bare en liten digresjon, vi er der for å høre musikk. Og med mange kortreiste band fra Rogalandsområdet, ble det musikk.

Helgåfestivalen 2014

Idyll, trivsel og masse musikk og moro.
Foto: JHH

Lista for lørdagen var fullstappet med gitar idol, Keven Eknes band, Subject Delta, Gravecunt, Escapetor, Michael Ray & the Royal Flush, Sons of Zero, Alien Ken og Veislakt. Festivalen klarte også ganske ok å holde seg innenfor de oppsatte tidene, så man fikk riktig band til riktig klokkeslett.

Hele lørdagskvelden var tung, med unntak av Michael Ray & The Royal Flush som spilte blues midt i all rock n rollen. Bandene var alt fra unge, håpefulle til de litt mer drevne som har holdt på noen år.

Noe var ungt og ekstremt sint, litt for glad i å stå på scenen for egen del heller enn tanke for publikum. Elskov med gitaren kan man gjøre hjemme liksom! Men hurra for alle unge fremadstormende musikere som har mye og lære og erfare underveis. De eldre og mer erfarne banda som stod på scenen, sparket godt i fra seg og ga publikum en god festivalopplevelse.

Det var et noe slunkent publikum, det kunne muligens vært en ide å fjerne bordene foran scenen litt ut til siden. Folk blir så trege når de kan sitte. Ellers må vi si oss fornøyd med været og opplevelsen. Lyden kunne vært bedre, men vi har da hørt verre. Det er veldig synd at ikke flere har funnet veien til denne fantastiske festivalen, men samtidig så er det veldig fint for de som var der.

Det blir så intimt og hyggelig. Dette må være noe av det koseligste vi har gjort i sommer og vi gleder oss allerede til neste år.


Klikk her for å se flere bilder fra festivalen! Husk å dele, tagge og ikke minst LIKE Festivalguiden på Facebook!