Varme toner fra Paal Flaata

I slutten av september kom han med nytt album, fredag stod han på scenen på Sjøboden og promoterte det. Og det foran 80 dedikerte fans som viste å sette pris på artisten med den melankoske stemmen, Paal Flaata.

Paal Flaata @ Sjøboden Live Scene, Mandal- Photo: Svein Frydnes

Bless Us All - Promokonsert

Performer Paal Flaata & Gøran Grini
Dato 28.12.2014
   
Venue Sjøboden Live Scene
Location Mandal, Norway
Publikum ca 80 (utsolgt)

Utsolgt

Paal Flaata har vært på veien som soloartist i ti år, mye av tiden sammen med sin gode kamerat og kompanjong Gøran Grini. I juni i år holdt de konsert på Sjøboden, en konsert som imponerte alle som var til stede. Det var derfor ikke til å undres at det denne gang raskt ble utsolgt, og det var 80 forventningsfulle mennesker som møtte fram for et nytt møte med Flaata og Grini. Og de ble ikke skuffet.

Svett, varmt, klamt og fantastisk

Paal Flaata @ Sjøboden Live Scene, Mandal- Photo: Svein Frydnes

Musikken til Paal Flaata er vakker og nedtonet. Som skapt for en sur novemberkveld, vakker medisin mot høye skuldre og førjulsstress. Musikken er så var og intens at det krever ikke bare en dyktig vokalist, men også et dedikert publikum som lytter uten å forstyrre. Og publikum tok hensyn. Imponerende, ikke minst med tanke på hvor mange som var til stede på så lite areal.

Paal Flaata åpnet med “Wait by the Fire” fra forrige album med samme navn. Etterhvert fikk vi også låter fra hans siste album, “Bless Us All”. Et album som er andreskiva i en trilogi. På dette albumet er låtskriveren Mickey Newbury sentral.

Utover i konserten får vi låter fra hele karrieren hans, både fra Flaatas tid i Midnight Choir og fra de siste ti år som soloartist. Låta “Mercy of Maria” (Midnight Choir) må spesielt trekkes fram. Nydelig.

I tillegg til låter han selv har utgitt, får vi høre sanger fra blant annet Townes van Zandt og Johnny Cash. En uptempo “Folsom Prison Blues” setter virkelig fart i folk. Og publikum viser at de kjenner, og er glade i, artisten Paal Flaata og sangene hans. På flere av låtene synger folk med. Som en av publikum utbrøt - Dette er svett, varmt, klamt og fantastisk!

- Jeg spiller klinemusikk, og det passer bra her, med så mye flotte folk, sa Paal Flaata før han dro i gang “Angel of the Morning” av Chip Taylor. En vakker låt, som publikum lot seg rive med på.

Kort konsert

Paal Flaata @ Sjøboden Live Scene, Mandal- Photo: Svein Frydnes

Paal Flaata har som nevnt en utrolig flott stemme. En stemme som i utgangspunktet bærer mer enn godt nok alene. Med seg på scenen har han også Gøran Grini på piano og munnspill. Og denne sammensetningen er fortreffelig til Flaatas låtvalg.

Dessverre varte bare konserten like i overkant av en time, noe som er alt for kort. Mot slutten stod publikum og jublet, og ville ikke slippe artistene ned fra scenen. Men etter å ha gitt sin versjon av Dixie (udødeliggjort av bl.a. Elvis Presley) var det ugjenkallelig slutt.

- Jeg kommer tilbake

Lindesnes fikk noen ord med Paal Flaata etter konserten. Han kunne fortelle at han og Grini nå skulle på en kort turne i Sør-Norge. - Omtrent samtidig som siste plata ble sluppet, ble han far til sitt andre barn. - Dessverre har det vært noen komplikasjoner, og jeg ønsker ikke å være for langt unna, sier Flaata. - Neste år planlegges utgivelse av plate nummer tre i triologien, også denne med låter av en songwriter. Hvem det er, vil han imidlertid ikke ut med.

Paal Flaata roser Mandal og det musikkmiljøet som er her, og ikke minst det som en har fått til på Sjøboden. - Artistene trenger å spille, og slike intimscener er “gull verdt”. En kan ikke bare basere seg på festivaler og større scener, sier artisten med over 20 års fartstid i det norske musikkmiljøet.

- Jeg kommer tilbake til neste år, avslutter Paal Flaata.