Nakent og vakkert med Josefin Winther

Av Svein Frydnes: Josefin Winthers opptreden på Sjøboden fredag kveld ble et lyspunkt i høstmørket. Med sin vare, og samtidig sterke stemme, formidlet hun det ene sterke budskapet etter det andre. Alene med sin gitar og sitt piano fylte hun scenen og hele rommet med en fantastisk tilstedeværelse.

Josefin Winther @ Sjøboden Live Scene - Photo: Jan Harald Helmersen

Josefin Winther - By request and popular demand! Den unge damen hadde ikke mye valg, Sjøbodens venner bestilte, og Josefin leverte.
Foto: JHH

Våg å være deg selv

Josefin Winther er en ung artist og songwriter, som for alvor ble kjent etter å ha skrevet årets norske MGP-bidrag, Silent Storm, fremført av hennes fetter Carl Espen.

Men Josefin Winthers opptreden på Sjøboden handlet om Josefin Winther og bare henne. Her viste hun sin nakne og ærlige side. Alene leverte hun nydelige låter. Om å våge å være seg selv. Om å våge å gå videre.

Josefin Winther har gitt ut to album; Det rocka “Be Proud Or Stay Out Of It” fra 2008, samt poprock-albumet “Raising Armies” fra 2010. Nå er hun i gang med et nytt album, som blir et vakkert, nedtonet album ifølge Winther selv. Flere av disse låtene ble fremført på Sjøboden lørdag, akustisk. I tillegg til låter som hun en gang håper å få gitt ut.

Josefin Winther @ Sjøboden Live Scene - Photo: Jan Harald Helmersen

Under konserten viste hun en slik formidlingsevne og nærhet til de som hadde møtt fram, at det ikke er vanskelig å skjønne at folk blir glad i henne.
Foto: JHH

Blant venner

I Mandal følte hun seg hjemme. Sist gang hun var her, i februar i år, fikk hun mange venner i byen. Siden har hun holdt kontakten. Under konserten viste hun en slik formidlingsevne og nærhet til de som hadde møtt fram, at det ikke er vanskelig å skjønne at folk blir glad i henne. Som en gest til sine venner i Mandal, og etter sterk oppfordring, hadde hun tatt med seg den nydelige låta “Sink”. En låt som hun egentlig ikke hadde med på repertoaret på denne turneen, men hva gjør en ikke for venner?

Et av Josefin Winthers største ønsker var å få sjansen til å bli produsert av PJ Harveys produsent, Mick Harvey. En mail ble sendt, og resultatet ble tid i studio sammen med drømmeprodusenten, og den vakre låta “Last Amends”.

Josefin Winther @ Sjøboden Live Scene - Photo: Jan Harald Helmersen

Det var ikke altfor mange i publikum, men de som var der, de var der for musikken og Josefin Winther.
Foto: JHH

Hjertevarme

Mye av musikken til Josefin Winther handler som nevnt om å være seg selv. Om å ha tro på seg selv. Om å våge å gå videre når en møter motgang. Om å kjenne sine venner. Og fiender. Og Josefin Winther fremfører dem med en troverdighet, slik at publikum tar låtene til seg. Burn, baby, Burn!

Og etterpå går en ut i den mørke høstnatta, mye varmere om hjertet.

 

Klikk her for flere bilder fra Sjøboden!