Party in The City

Nær 200 mennesker hadde funnet veien til Kick Scene i Kristiansand fredag kveld, for å overvære Rockensemblet sin konsert. Og de fikk oppleve to timer spekket med flott, egenprodusert rock.

...

Av Svein Frydnes

Mye erfaring

Rockensemblet fra Mandal overøser ikke akkurat publikum med konserter. Fredagens konsert, som av forskjellige årsaker var lagt til Kick Scene i Kristiansand, var bandets andre opptreden. Den første ble holdt i Buen i Mandal for temmelig nøyaktig to år siden..

...

Denne gang hadde de rekvirert buss for å frakte mandalitter til Kristiansand. I tillegg dukket det opp en god del fra Kristiansandsområdet og andre steder.

Rockensemblet fremfører kun egenproduserte låter, ført i penn og tonesatt av vokalist Hans Magne Pedersen og gitaristene Kjetil Kleven og Per Øystein Fuglaas. Det er også Fuglaas som arrangerer musikken. Låtene er kategorimessig i rock/progrock-klassen, og holder bra nivå. Under konserten på Kick slet bandet med noe dårlig lyd, men konserten holdt likevel høy standard. Etter 2-3 låter satt samspillet veldig bra, og derfra og ut økte både kvaliteten på musikken og stemningen i salen. For det skal sies, det var ikke et spesielt pågående publikum, heller lyttende. Men utover i konserten fyltes plassen foran scenen, og bandet fikk den feedbacken som er så viktig for band som fremfører energisk rock.

...

Rockensemblet består av Mandals-gutter som i varierende grad har vært med i byens musikalske miljø i lang tid. I tillegg til ovennevnte, består bandet av Børre Safar (bass), Albert Hagen (keyboard) og Thomas Bekkåsen på trommer. I tillegg var også Marianne Stusvik Amdal med på kor og Niclas Pedersen på saxofon. Bandet var samspilte og proffe på scenen. Scenen på Kick er relativt liten, så muligheter for å boltre seg så mye var det ikke, men medlemmene utnyttet plassen så godt de kunne. Vokalist Pedersen gjorde en god jobb, og sammen med korist Amdal utgjorde de et sterkt vokalpar. Akkompagnert av vakre pianotoner fra Albert Hagen, lot jeg meg ikke minst imponere over vare ballader, som f.eks. “The Man I am”. Kombinasjonen rock og saxofon er som regel en god kombinasjon, og denne konserten var intet unntak. Niclas Pedersen fylte godt på med blås i sine sekvenser.

All grunn til å være stolte

...

En av dem som lot seg imponere over bandet, musikken og konserten, var Steinar Salvesen fra Mandal. Salvesen har hatt en finger med i Mandals rockemiljø i mangfoldige år, og var ikke minst opphavet til Rockeverkstedet. - Jeg ble imponert under debut-konserten på Buen, og nå synes jeg de er enda bedre, sa Steinar Salvesen etter konserten. - Det er helt rått at de kan presentere to timer med egenprodusert materiale, som ikke minst holder god standard. Bandet leverte tight, godt samspill og en proff sceneopptreden. Mandal har all grunn til å være stolt over denne gjengen, avslutter Salvesen.

Låtvalget til Rockensemblet spenner fra rock til ballader, ispedd progressive elementer. Siden forrige konsert hadde de tatt med fem nye låter, blant annet den rocka “Party in the City”.

Publikum var fornøyd etter konserten, og kunne gjerne hatt mer. Også bandet selv var strålende fornøyd, og takket publikum for engasjementet.


klikk her for å se flere bilder fra konserten