HELLDORADO @ SJØBODEN LIVE SCENE

Hva skal man si? Suverent, enestående, fantastisk! Jeg har bare lovord å komme med, Helldorado er et band som gjør seg utrolig bra live. Her er det samkjøring på høyt nivå og musikken er klokkeklar.

...

Helldorado på sitt andre besøk hos Sjøboden Live SceneFoto: JHH

Personlig var jeg gjennom hele følelsespekteret av alt jeg har inni meg av glede, sinne og sorg. Det er så melodiøst, vokalisten gir absolutt alt han har, trompetens høye toner, den dype bassen og den barbeinte trommisen som slår løs. Det er så ekte. Dette er rock n’ roll på sitt råeste og beste. Og lyden var fantastisk bra.

...

Dag Vagle på gitar og vokal
Foto: JHH

Scenen er nesten for liten for fire musikere, men bandet klarte seg bra med den plassen de hadde. Det ble til og med vitset om at de hadde flyttet trommene slik at det ikke skulle bli disharmoni siden trompetisten er den eneste uten bart.

Publikumet tenker jeg må ha vært en smule utfordrende for artistene. Det begynte så bra med at alle var oppmerksomme, men i løpet av spilletiden er det tydelig at promillen stiger hos enkelte og det blir mye bakgrunnsstøy i form av snakk. Undertegnede opplever det som noe ufint, kom på konsert og hør på bandet, ta deg ei øl og nyt det musikalske innslaget. Skravling kan gjøres i underetasjen eller utenfor! Det er litt ødeleggende for oss som kommer for å nyte musikken. Et lite sleivspark fra en mandalitt til enkelte andre mandalitter! Men bandet klarte seg bra og det la heldigvis ingen demper for energien gjennom settet.

Helldorado - Trumpet

The Mighty Trumpet!
Foto: JHH

Det var trampeklapp når konserten var over og Helldorado slo til med to ekstranummer. En fantastisk cover av «the way I walk». Beste versjonen jeg har hørt. Skikkelig rockabilly slapback og stemningen sto i taket. Det hele ble avsluttet som forrige gang Helldorado gjestet Sjøboden Live Scene, med en god gammel Rocky Ericsson klassiker, «night of the vampire».

Etterpå solgte bandet t-skjorter og plater og signerte gladelig vinylen undertegnede fikk med seg hjem. En kanonbra kveld, den beste måten å tilbringe en fredag 13. på.

Så er det bare å håpe at Helldorado har lyst til å besøke Mandal igjen i nærmeste framtid, for dette er verdt å få med seg om og om igjen.

Sjøboden Har klart å dra i gang et fantastisk konsept. Det har blitt investert i nytt lydanlegg det siste året og det ligger hard jobbing bak å få den optimale lyden. Sjøboden har laget en fantastisk live scene som mandalittene kan både nyte og være stolt av.

Flere bilder finner du på Festivalguidens Facebook side :)