Mathias Eick

 

Mathias Eick (født 26. juni 1979 på gården «Vestheim» i Hem ved Eidsfoss i Vestfold) er en norsk jazzmusiker (trompet) som ble kjent som «verdens beste unge jazztalent for 2006».

Mathias Eick er yngste sønn i en meget musikalsk familie, der moren Kirsti er korsanger, faren Jürgen en erfaren jazzmusiker, søsteren Trude Eick er valthornist og broren Johannes en etterspurt jazzbassist. Allerede som treåring viste Mathias interesse for toner og rytmer, og fra han var fem år frem til fjortenårsalderen studerte han piano for ulike pedagoger i Drammen. Hans hovedinstrument er trompet som han begynte å spille da han var seks år gammel. I tillegg mestrer han akustisk bass, vibrafon og piano og spiller også gitar. Etter videregående skole begynte han på musikklinjen ved Toneheim Folkehøyskole ved Hamar og deretter tok han utdannelse ved Jazzlinja (NTNU) i Trondheim.

Han har ofte opptrådt med «Jaga Jazzist» og spilt med Chick Corea i Trondheim Jazzorkester. I hans merittliste er også innspillinger med de norske gruppene «Turboneger», «DumDum Boys», «Motorpsycho», «D'Sound» og «Bigbang». Sommeren 2006 var han på turne med Jan Gunnar Hoff Group og Mike Stern og i oktober/november på europaturné sammen med Thomas Dybdahl. Han er med i bandet til Manu Katché, har spilt kirkemusikk med Torbjørn Dyrud (Signs and traces, 2008) og ga ut egen plate (2008).

Kilde: Wikipedia

Canal Street 2021

Nunc consectetur turpis morbi dolor suere gravida

Bjørg Fossli: Canal Street var en av veldig få festivaler i Norge som bestemte seg for å kjøre i år. Jeg var med...