Vamp

 

Vamp er et norsk band fra Haugesund som ble startet i 1991. Bandet spiller folkemusikk kombinert med viser og rock. De har til nå gitt ut åtte studioalbum, fått ti gullplater, tre platinaplater og to trippelplatina og fem Spellemannpriser. Blant annet ble de kåret til Årets spellemann under Spellemannprisen 2006 etter suksessen med I full symfoni som er et livealbum fra konsertene med Kringkastingsorkesteret.

Vamp har etablert en stor og trofast tilhengerskare både i kraft av sin musikk og sine norske tekster. De aller fleste av tekstene er skrevet av norske lyrikere og forfattere. Mest kjent er de for samarbeidet med lyriker Kolbein Falkeid som de har samarbeidet med gjennom hele karrieren. Falkeid står bak brorparten tekstene på de tre første albumene, og hans tekster er blitt brukt på alle albumene. En annen viktig bidragsyter på tekstsiden er Arnt Birkedal som har bidratt med tekster til de aller fleste av utgivelsene, samt Ingvar Hovland som har vært den viktigste bidragsyteren på de to siste albumene. Det meste av musikken er skrevet av Øyvind Staveland og i starten av karrieren av Jan Toft.

-Wikipedia

Over Oslo 2018

Nunc consectetur turpis morbi dolor suere gravida

IM K. Fossli: Når man kommer til festivalområdet skjønner man med én gang hvordan festivalen fikk navnet sitt: man bef...