Norway Rock Festival

Musikkfestival - Kvinesdal, Norway 

EN SANN HISTORIE OM EN MANN, EN TOM SLETTE, ET IVRIG LOKALSAMFUNN OG EN GOD IDÉ.

Den klassiske bygdementaliteten om at det skjer for lite er ikke-eksisterende på Øyesletta i Kvinesdal. Kjell Arne Aamodt aka Kelly fikk nemlig en god idé. På en søppelsekk, på begge sider, ble idéen til Kvinesdal Rock Festival tegnet opp i april 2006.

13. juli 2006 var festivalen i gang med et utvalg fra øverste hylle av hard norsk rock. Festivalen vokste seg umiddelbart større, nesten slik at man kunne se det med det blotte øye der man stod på sletta. Allerede før det startet var Kvinesdal Rock Festival blitt en sentral institusjon i Kvinesdal. I 2008 byttet de navn til Norway Rock Festival. Et navn som stod i samsvar med ambisjonene og målene.

Norway Rock Festival har opplevd mer på sin korte levetid enn de fleste festivaler opplever på et helt liv. Mennesker har mistet livet og headlinere har avlyst – men det er heldigvis også nok av høydepunkter til å få lykkerusen til å bruse bare ved tanken. 

Det hele begynte med Sørlandstreffet, et populært MC-treff som fant sted på samme område som Norway Rock Festival befinner seg i dag. Da det ble stor pågang fra folk utenfor MC-miljøet, og Aamodt i tillegg hadde tatt turen til Sweden Rock, så ble alt mye klarere. Her måtte folk inkluderes.

Dette har også ført til at Norway Rock Festival har blitt en slags forlengelse av Sørlandstreffet, hvor MC-folk har en egen dedikert del av festivalområdet helt for seg selv.

Festivalens profil ble naturlig nok formet ut fra disse elementene, da man måtte se langt etter et tilsvarende tilbud i Norge. Og den sterke profilen har vært essensiell i oppbyggingen av Norway Rock Festival. Likevel er det en festival som insisterer på å sikte enda bredere i fremtiden. Festivalen er utvilsomt i stadig utvikling, både hva gjelder størrelse og profil.

«En god ide som forblir en god ide, er ingen god ide,» uttalte Aamodt i det aller første presseskrivet til Norway Rock Festival. Dette er nok hovedårsaken til at vi ser en festival som aldri kommer til å stagnere.

I 2008 opplevde Norway Rock alle festivalers store mareritt da to personer ble funnet omkommet av kullosforgiftning på festivalens campingplass. En hendelse som naturligvis har satt preg på alle involverte for evig tid, og en som ikke minst har vært en oppvåkning for alle gjester og potensielt reddet mange festivalliv i fremtiden.

For lokalsamfunnet i Kvinesdal har Norway Rock Festival hatt en ekstrem effekt, både når det gjelder handelsstand og mentalitet. Det er en stolt lokalbefolkning som er med på å invitere tilreisende MC- og musikkentusiaster til Kvinesdal hver sommer – og det med god grunn.

Også på internasjonal basis har festivalen på rekordtid opparbeidet seg et solid rykte, og har i flere tilfeller gått fra å være festivalen som spør artister om å spille, til å bli artister som ber om å få spille på festivalen. Gjerne igjen og igjen – og igjen. Dette stopper ikke festivalen fra å jekke målene opp enda flere hakk for hvert år som går. Her har vi med en festival å gjøre som lever for utfordringer.

I åpningsåret 2006 dukket det opp i overkant av 2,000 besøkende. Manowar alene i 2009 bikket 9,000. Totalt besøkende i 2010 nærmet seg 25,000. Norway Rock Festival er fortsatt en ung festival, og hvor dette skal ende er ikke godt å si. At toppen enda ikke er nådd er i alle fall helt sikkert!

VELKOMMEN SKAL DU VÆRE! 

NORWAY ROCK 2017

Nunc consectetur turpis morbi dolor suere gravida

Karina Rydland Norum: Selv om værgudene ikke kan bli helt enige, er rock og metalfolkets humør upåklagelig. Festivalens ...