Eikerapen Rootsfestival

Musikkfestival - Åseral, Norway 

Eikerapen Roots Festival er en historie om hvordan det umulige kan bli mulig. For hvem ville trodd at det gikk an å skape en av landsdelens mest omtalte musikkfestivaler, i ei lita avsidesliggende grend med bare sju fastboende?

Ut i fra en tradisjonell tankegang må Eikerapen være et av de verst tenkelige stedene å starte en musikkfestival. Når festivalen startet i 2004 var det så godt som ingen som hadde hørt om stedet. Det er langt til nærmeste by og hele grenda er mer eller mindre på skrå.

Men ved hjelp av pågangsmot, dugnadsånd, kreativ galskap og evnen til å se muligheter der andre ser hindringer, har Eikerapen Roots Festival greid å skape en festivalopplevelse som har vakt nasjonal såvel som internasjonal oppsikt.

Når du omskaper ei lita bygd med bare 7 innbyggere til en yrende festivallandsby med noen tusen gjester, sier det seg selv at det blir en intim stemning. Men det er ikke bare den intime stemninga som gjør festivalen på Eikerapen spesiell. For hvem andre kan skilte med egen drive-in-kino, konsert 8 km inne på fjellet, 620 meter over havet under en gammel demning, eller musikk med hjemmebrygget saft i Ellings hage?

Festivalen foregår på 6 scener over 5 dager, fra onsdag til og med søndag den første uka i august. I tillegg til musikk tilbys badestamper med utsikt til hovedscenen, verdens skråeste festivalcamp, en egen festival for de minste (barneroots), elgsuppe, lappekaker stekt på bål, amcar-utstilling og mye mer som til sammen skaper en festivalopplevelse i særklasse.

Noe av det som kjennetegner festivalen er at vi sier ja takk begge deler og gir publikum både sjansen til å oppleve en ekte bygdefest og å oppdage ny og spennende musikk i unike omgivelser. Hos oss vil du derfor finne både den folkelige, den spesielle og den nye musikken.

Festivalen ble etablert i 2004. I fjor kom 7000 besøkende, festivalcampene ble utsolgt og det var ikke plass til flere biler på parkeringsplassen. Målet videre er ikke å bli større, men å fortsatt jobbe hardt for å det som kanskje er en av verdens beste festivalopplevelser.

Eikerapen Roots Festival er en god gammeldags bygdedugnad. Over 400 av de 900 innbyggerne i Åseral jobber hardt for lage det de mener er sommerens beste opplevelse. Drivkraften er et ønske om å vise fram Åseral til omverdenen, samt drømmen om å lage den perfekte festival, noe vi i følge gjestene ikke er langt unna å klare.

Siste natt under dammen

Nunc consectetur turpis morbi dolor suere gravida

Konserten med Green Carnation under Dam3 torsdag kveld ble akkurat så spektakulær og bra som en hadde håpet, men aldri vå...