March Into Darkness

Metallfestival - Kristiansand, Norway 

In The Woods... • Communic • Blodsmak • Subtrees
En mørk metall-dugnad!

Northern Deception måtte avlyse sin festival. Men fire av bandene som sto på plakaten har tatt gitarene i sine egne hender!

Ved hjelp av dugnadsånd og innsatsvilje og velvillige sjeler på Kick, har vi gleden av å invitere rockesugne sørlendinger til en helaften med utestemme.

Fire band står på scenen denne kvelden for å gi deg det ypperste innen norsk metal.

IN THE WOODS..
ble dannet sent i 1991 i Kristiansand, og var et av de første bandene som brukte «Pagan Metal» som en beskrivelse på stilen deres. Bandet ble oppløst i 2000, men startet opp igjen i 2014.
I dag spiller bandet mer progressiv metal, og har i tillegg plassert Bernt Fjellestad (tidl. Guardians of Time og Susperia) bak mikrofonstativet. Der er han også meget godt plassert på den siste skiva som kom ut, Diversum, som har mottatt veldig god kritikk og gode anmeldelser.
Bandet har, etter gjenoppstandelsen i 2014, turnèrt land og strand, og spilte sist i Kristiansand i mars 2019. Det er derfor med stor glede at vi får In The Woods… tilbake på den lokale scenen!

BLODSMAK
Gjør dere klare til låvedans i helvete!
Med sine blytunge riff fra Jotunheimen, allsang på Smertegrensen og tekster fra innerst i sjela, kombinert med et av Norges mest energiske live-show, har Blodsmak siden 2012 gitt publikum Norge rundt hakeslepp, nakkesleng, latterkramper og tårer i øynene.
De kaller det hallingcore - denne blandingen av 80-tallets lekne stadion-metal, 90-tallets seige sinne og endetidens apokalyptiske skrik med en strøken teskje folketoner.
Dette likner ikke noe du har hørt før, men du kjenner det likevel igjen.
En konsert med Blodsmak er en berg-og-dalbane av intensitet, spilleglede og store følelser. Det vil bli klappeleker, teite vitser, sarte øyeblikk, trynesmeltende soloer og balleknusende riff, og ikke minst nok headbanging til å holde en bataljon kiropraktorer i arbeid!
Det vil bli ett bein i norske folketoner og et i breibeint stadionrock.
Og begge beina sparker ræv!

COMMUNIC
COMMUNIC ble grunnlagt i mars 2003 av gitarist/vokalist Oddleif Stensland og trommeslager Tor Atle Andersen (begge eks-SCARIOT), og fikk etter kort tid solid selskap av bassist Erik Mortensen.
Den musikalske stilen til COMMUNIC er rik på både emosjonell dybde og musikalsk bredde og inkluderer mange elementer fra ulike metalsjangre. Fengende vokalmelodier, spennende bass- og gitarlinjer som kolliderer med kraft, thrash, progressiv og litt doom og groovy metal.
Musikken har et progressivt preg i en eksperimentell form, men den er likevel lett å lytte til – stemningsfull, myk og emosjonell, og en blanding med påvirkninger fra 80- og 90-tallets metalscene, men mest av alt er det en blanding av de forskjellige tilnærmingene hvert medlem av bandet har på musikken. Dette gir den den unike sounden og følelsen som gjør det vanskelig for fans og media å sammenligne COMMUNIC med andre band.

SUBTREES

SubTrees – i skyggene i 30 år!
Sort, tungt, elektronisk, melodiøs rock/metal band, ‘med musikken godt forankret rett utenfor prog-hjørnet av rockesekken’ sa NRK om bandets to forrige skiver; BACKYARD og The Other Room, og ga begge skivene 8/10.
Bandet starter på legendariske Craphouse i Kr.sand i 1993, og spiller fortsatt aktivt, med flere spillejobber på klubb/mikrofestivaler årlig.
Trommer, bass og gitar trakteres av Petter Gordon, Haakon Johannessen og Hans Dalen (ex-GROMS, Death/Extrem metal fra Kristiansand, Sjekk ut plata ‘Ascension’) . Albertine Weisser synger nydelig sammen med Rikard K.
Bandet leverer tight og kompromissløst, hardt som gråstein og mykt som fløyel, tidvis dansbart, tidvis sortere enn sort, i en miks som ikke kan beskrives som annet en sort rock.

March into Darkness

Nunc consectetur turpis morbi dolor suere gravida

Sist helg skulle Northern Deception vært arrangert i Kristiansand. Slik gikk det dessverre ikke. I stedet fikk vi noe så sjeldent som en rocke-dugnad,...

Klart for March into Darkness

Nunc consectetur turpis morbi dolor suere gravida

Northern Deception, som skulle gått av stabelen 24.-25.mars i Kristiansand, måtte dessverre kaste inn håndkledet kort tid før festivalen skulle vært a...