Renadagene
Rena-Uka ble for første gang arrangert i 1964. Dette var et samarbeid mellom Rena Handelstands Forening (RHF) der nesten alle handlende var med og Åmot Samfunnshus.
Maredsføringatiltak: En annonse i Østlendingen med teksten:
Gå ikke over bekken etter vann! Bruk Rena’s forretningsdrivende. Annonsekostnad kr. 30,-
Dagene varte en hel uke, og alt var basert på god dugnadsånd blant de handlende.
Første varemesse ble arrangert i september 1965, i selvbygd hall ved samfunnshuset.
Dagene fortsatte på denne måten i mange år, men ble etter hvert redusert til 4 dager.
Dugnadsånden og felleskapsviljen ble etter hvert borte på Rena og RHF opphørte i 1987.
Noen ildsjeler startet De Næringsdrivende på Rena (DNR) og ansatte daglig leder i 1/3 stilling og fortsatte med arrangementene, nå under navner RenaDagene ( RD).
Gågate og Brostensball kom inn i programmet, og lokale lag og foreninger ble med i større
grad. Etter at Daglig Leder Johan Enger gikk av etter ”oppnådd alder” , har RD blitt ivaretatt av en dugnadsgjeng bestående av styremedlemmer i Åmot Næringsutvikling (ÅNU).
Et av målene var å engasjere lokale håndverkere til å komme ut av kottet, og stille ut og selge sine produkter i et stort telt ÅNU disponerer. Vi gleder oss over at et titalls lokale kunstnere har tatt utfordringen og blir med, men tror fortsatt mange sitter hjemme. Bli med!
Vi ser at selv om det har lykkes å heve kvalitetsnivået på RD noe, er ikke dette en løsning å leve med, dersom man skal klare å gjøre dagene til en stor og populær festival for Åmot og omliggende områder. Årets Arbeidsgruppe består av mange head huntede medlemmer, med evne til nytenkning, med Gro Vangli som en hardt arbeidende og målrettet leder.
Ambisjonsnivået er høyt, med trykk på god kvalitet på musikk, tivoli, utstilleres utvalg og andre aktiviteter, slik at publikum vil oppleve dagene i år som noe de vil huske lenge.
Målet er også at det stedlige næringsliv, være seg handel og turisme, føler at de vil få noe tilbake etter årets dager, og være med i enda større grad å støtte RD i fremtiden.
En arbeidsgruppe med sitt program for dagene, er avhenging av et tilfreds publikum som støtter opp og møter på arrangementene for å nå sine og ikke minst økonomisk.