Top

Célia Rubin synger rett fra hjertet

Illusion, Célia Rubin - Foto: Ole Martin Halvorsen

Med sine tre selvhevdende og catchy låter på EP-en “Illusion”, er Norsk-Isralske Célia Rubin definitivt en artist man kan komme til å høre mye av både på nattklubber og scener i tiden framover. Hun startet karrieren sin på Idol som nittenåring i 2013. Der røk hun ut i siste runde før de TV-sendte finalene, noe som fikk henne til å skjønne at det var musikk hun ville drive med. Derfor dro hun til Israel for å studere musikk på Acadamy of Music i Tel Aviv.

Rubin kom tilbake til Norge med en helt særegen stil og et uttrykk som viser godt hvem hun er, og hun slapp sin første EP 18. desember 2018. De tre sangene, “Illusion”, “The Situation”, og “Detonate”, er pop inspirert av soul, RNB, trap og EDM. Og de får tydelig fram den musikken hun har hatt i seg fra ung alder. Da hun ble med i The Voice Norge etter jul, ble hun nærmest kranglet om av dommerne, og viste hele Norge den unike og hardtslående stemmen sin. Det er ingen tvil om at hun har en dybde og rå melankoli som er få forunt, og hun formidler den med en selvtillit som viser at hun virkelig vet at hun kan det hun driver med.

EPen til Célia Rubin består av tre sanger som til sammen ser ut til å fortelle en historie om noen personen i sangen er glad i, men som har forlatt henne en gang for mye. I den første sangen i sagaen, som er tittellåta “Illusion”, fortelles historien om en som savner ham og fantaserer om ham som om alt fortsatt er bra. Så, i “The Situation”, innser hun hvor dårlig han har behandlet henne, men at hun likevel sliter med å komme over ham. Avslutningen på historien er “Detonate”, hvor hun er ferdig med ham og har gått videre til å ta vare på seg selv istedenfor å vente. Og musikken til hver enkelt sang komplementerer deres respektive deler av historien perfekt. Først håpefull, desperat og lengtende i “Illusion”, med saktegående, intense rytmer og en stemme som sier alt man trenger å vite. Deretter sint og overgitt i “The Situation”, med en mystikk og pulsering som gjør at en vil lytte. Og til slutt likegyldig og letta i “Detonate”, vist fram gjennom rammene av en klassisk danselåt. Selv om det må sies at samtlige av sangene er ypperlige til å bare danse og kose seg til, takket være energien som gjennomsyrer dem. Dette gjør at lytteren sitter igjen med et helhetlig inntrykk av å ha fått tatt del i noe. En føler en blir kjent med Rubin, eller i det minste med personen i sangene hennes.

Og det kommer flere sjanser til å bli kjent med henne, først og fremst gjennom hennes neste singel som veldig snart er på vei. Den heter Come Back to Me og forteller nok en gang historien om et knust hjerte, denne gangen i form av desperasjonen som kommer av å bli avvist av den ene man virkelig liker, i den samme lekende og tøffe tonen hun har vist i de andre låtene sine. Det er bare å lytte, danse og glede seg til mer og mer av Célia Rubin.

Klikk her for å finne Célia på Spotify.

Célia Rubin
Célia Rubin, promobilder (Owner: Ole Martin Halvorsen,) Célia Rubin, promobilder (Owner: Ole Martin Halvorsen,) Célia Rubin, promobilder (Owner: Ole Martin Halvorsen,) Célia Rubin, promobilder (Owner: Ole Martin Halvorsen,)
Bottom