Top

Alt klart for Karmøygeddon 2019

Med bare tre uker igjen til vårens vakreste eventyr for den svartkledde horde, Karmøygeddon Metal Festival, var det på tide med en prat med festivalgeneralen. Til tross for et eventyrlig billettsalg, var det ikke en helt rolig Johnny Angelund vi fikk på tråden…

Dimmu Borgir -  Photo: Press photo

Dimmu Borgir og Wintersun er årets headlinere. Foto: Pressefoto

Hva har skjedd?

- Vi mistet nettopp MS Sandnes (hotellbåten som i mange år har huset festivaldeltakere, og vært en stor del av festivalen)! Og nå må vi sørge for overnatting for 170 mennesker. Men det går bra, sier en litt stresset Johnny Angelund. Som han sier – «det går bra», og det viser at festivalcrewet fikser denne utfordringen også. Og det er gjennomgangsmelodien ved Karmøygeddon; om noe skjærer seg, så har Angelund og gjengen hans alltid en plan B. I dette tilfellet er det å innlosjere de 170 på hoteller i Haugesund og Karmøy. Det går bra.

Rekordstort billettsalg

Karmøygeddon Metal Festival har blitt arrangert siden 2004. Den gang med åtte band på en dag, og med Jørn Lande som headliner. I år arrangeres festivalen for 16. gang, nå med 33 band på plakaten over 3 dager. Utviklingen har vært formidabel. Og hele tiden er det Johnny Angelund som har stått støtt ved roret. Headlinerne har blitt større og større. I år er det Dimmu Borgir og Wintersun som topper plakaten, med mange sterke navn under seg.

Signalene har gått på et fantastisk billettsalg, og det er bare å gratulere. Etter hva vi forstår, så er det kun fredagsbilletter igjen?

- Det stemmer. Billettsalget er enda bedre enn på denne tida i fjor. Vi har brutt rekorden både på antall solgte billetter og økonomisk. Pr. nå (10.april) så er det kun 150 billetter igjen til fredagen. Alt annet er utsolgt, svarer en godt fornøyd Johnny Angelund.

Noe for alle

Som nevnt er det store navn som står på plakaten. Vi lurer på hvordan årets bookingprosess har vært?

- Bookingprosessen gikk rimelig smertefritt. Både Dimmu Borgir og Wintersun hadde vi klare ganske tidlig. Med slike navn på plakaten har en gode kort når en skal booke band. Wintersun, som er headliner fredag, spiller kun noen få steder i hele verden på denne turnéen, og vi er derfor veldig stolte over å ha fått dem til Karmøygeddon. De serverer en «special concert», hvor de spiller hele debutalbumet sitt. Det er femten å side de gav det ut. I tillegg er det flere band på årets plakat som spiller for første gang i Norge. Blant annet finske Mors Subita, som jeg har store forhåpninger til.

Dimmu Borgir kjører ganske så store show når de holder konserter. Hva kan vi forvente oss fra dem på lørdagen?

- Dimmu Borgir kommer til å kjøre så stort show som det er mulig i forhold til scenerigg. Det er selvfølgelig forskjell på en stor utendørs scene á la Wacken, og en scene i et telt som hos oss. Men det vil bli plenty med pyro og show, ingen fare for det.

Høy trivsel

Med sin publikumskapasitet på ca 4500 mennesker er ikke Karmøygeddon en stor festival. Men det er en festival med god lineup og høy trivselsfaktor. En uslåelig kombinasjon. Veldig mange kommer tilbake når de først har besøkt festivalen. Mye av grunnen er nok at det er relativt god plass for publikum. Om en ønsker seg langt fram mot scenen, så er det mulig uten å måtte kjempe seg fram eller være der lenge før konserten starter. Og dette er noe av «greia» til Karmøygeddon, har vi skjønt – høy trivselsfaktor?

- Vi kunne hatt plass til enda noen hundre, men det ville gått ut over plassforhold, sanitærforhold og alt som har med trivsel å gjøre. Vi vil at folk skal ha det fint, ikke måtte kjempe seg fram til konsertene og at de skal ha mulighet til å få med seg mest mulig. I tillegg ønsker vi i crewet å være til stede for publikum, vi er jo som en stor familie – publikum og arrangør.

Velkommen til Karmøy

Hva er det så festivalgeneralen gleder seg mest til?
- Det er mye. Men Conception står høyt på lista mi. Sist de spilte på Karmøy, spilte de i et hjørne av caféen, nå inntar de den store scenen. Det blir bra! I tillegg har jeg jo store forhåpninger til Wintersuns special show, samt Dimmu Borgir som vi har prøvd å få tak i i ti år. Men det er også mange spennende småband.

Noen av de større bandene begynner ganske tidlig på storscenen. Hvorfor?

- Både Holter (fredag) og Audrey Horne (lørdag) går på tidlig. Jeg synes det er bra å blande de kjente og mindre kjente bandene. Det gjør gjerne at folk møter opp tidligere, og får med seg band som normalt ikke ville trukket så mye folk.

Da gjenstår det bare å ønske Johnny Angelund og hans crew på rundt 100 mennesker lykke til med årets festival. Finværet er bestilt, og om Angelunds hukommelse ikke er helt gal, så har det regnet bare en gang under de femten forrige festivalene. Så sannsynligheten for bra vær er høy. Det er bare å glede seg til 2.-4.mai. Karmøy og Karmøygeddon Metal Festival er klar for storinnrykk.

Official logoart (Owner: Karmøygeddon Metal Festival)
Dimmu Borgir
Dimmu Borgir, Press photo (Owner: Dimmu Borgir)
Bottom