Top

Oslo Ess @ Stasjonen, Tønsberg, 06.12.2018

Akustisk tur med Oslo Ess

“Jeg har sovet på stasjonen, jeg har sovet der igjen” synger vokalisten i Oslo Ess i en av deres mest suksessrike sanger “Alt Jeg Trenger”, noe som gjør det passende at det punk-inspirerte rockebandet befant seg på Tønsbergs nye scene “Stasjonen” denne desemberkvelden. Snøen falt lett på utsiden og julestjerna hang ned fra taket over scenen, og det kanskje litt for lavt også? Morsomt var det da bandet entret scenen og Åsmund, vokalisten, skallet til julestjerna i det han satte seg på stolen. Ja, de satt seg alle ned på stoler. Veldig uvant var det. I stedet for å skru volumet opp til elleve, vri gainen på topp og slå til med store åpne akkorder, satt Oslo Ess’ eminente menn med hvert sitt akustiske instrument.

Oslo Ess @ Stasjonen, Tønsberg, 06.12.2018 -  Photo: Fosslis

Oslo Ess hadde stoppested på Tønsbergs nye scene, “Stasjonen”, i løpet av sin akustiske tur. Foto: The Fosslis

Å sitte på scenen i akustisk drakt er ikke et ukjent territorium for bandet. Det er noe de har gjort med stor suksess gjennom et live-album fra Rockefeller, med årlige opptredener. Endelig bestemte de seg for å dra med seg konseptet på tur rundt i Norge. Tønsberg-publikummet likte dette svært godt! Allerede etter første tone ble dansefoten aktivert. Ekstremt tight samspill mellom bass og trommer, sammen med deilige harmonier mellom Åsmund og gitaristen Knut-Oscar, sugde oss rett inn i varmen. Vanskelig var det også å ikke smile av Åsmunds smittende karisma. Å få en såpass energisk kar til å sitte i ro på en barstol er jo umulig. Energien brakte høy temperatur til det intime konsertlokalet. Spesielt da han sto oppreist uten gitar og lente seg såpass langt ut mot publikum at han nesten falt. Slottsfjellfestivalen, Tønsbergs stolte musikkfestival, og deres første opptreden der ble også nevnt. Noe som var for hele ti år siden! Knut-Oscar kom med en kjapp spydig kommentar i Åsmunds retning: “Den t-skjorta der er 10 år gammal”, og pekte på Star Wars-skjorta Åsmund hadde på. Publikum braste ut i latter!

Kort tid etter ble det annonsert “Jeg hadde aldri trudd at vi kom til å gjøre denna låta akustisk, men her kommer Kakerlakkene”. Noe som brakte stor glede til noen ihugga fans på første rad. “Kakerlakkene” er en av deres mest intense punklåter. “En god låt bør også være god akustisk” sier mange. Det innfridde låta med god margin! En svak headbanging ble skimtet hos flere. Låt etter låt hadde et ekstremt driv. Spesielt imponerende var det å se bassisten Peter danse opp og ned fretboardet. “Bluegrass-bass” kalte Åsmund det. Da “siste” låt ble spilt, og bandet hadde snudd ryggen til, var publikum allerede i gang med å synge “EN GANG TIL!”. “Åh, er dere her enda? Så koselig, da!” kom det fra vokalistens lure smil. Fra Knut-Oscar kom det et stort ønske om mer øl på scenen før de aller siste låtene ble satt i gang. Keyboardisten begynte da å spille kjenningsmelodien til “Cheers”, noe som var veldig festlig! Det var nok ikke alle i publikum som tok den, men et par av oss kikket lurt på hverandre og flirte godt. Så snart ølen var på plass fyrte de i gang med deres største radiohiter “Alt Jeg Trenger” og “Bislett Stadion”, noe som førte til skyhøy allsang og danseglede! Stor jubel rommet “Stasjonen” da siste akkord ringte ut av anlegget.

På vei ut av lokalet nevnte en kamerat at han syns han hørte Åsmund synge “Jeg har sovet på stasjonen, jeg har sovet HER igjen”, og ikke “ ... DER igjen”. Ettersom vi innviet “Stasjonen” scene denne kvelden, lever jeg i troen at Åsmund endret teksten for denne anledning. Et punka, gledesfylt og energisk Oslo Ess, i akustisk drakt, er virkelig verdt å få med seg dersom man får muligheten! De oser både spilleglede og sjarm i lange baner. Det ble en flott desemberkveld med lavthengende julestjerne, snøfall og akustisk punk!

Oslo Ess
Oslo Ess, Stasjonen, Tønsberg, 06.12.2018 (Owner: The Fosslis) Oslo Ess, Stasjonen, Tønsberg, 06.12.2018 (Owner: The Fosslis) Oslo Ess, Stasjonen, Tønsberg, 06.12.2018 (Owner: The Fosslis) Oslo Ess, Stasjonen, Tønsberg, 06.12.2018 (Owner: The Fosslis) Oslo Ess, Stasjonen, Tønsberg, 06.12.2018 (Owner: The Fosslis) Oslo Ess, Stasjonen, Tønsberg, 06.12.2018 (Owner: The Fosslis) Oslo Ess, Stasjonen, Tønsberg, 06.12.2018 (Owner: The Fosslis) Oslo Ess, Stasjonen, Tønsberg, 06.12.2018 (Owner: The Fosslis) Oslo Ess, Stasjonen, Tønsberg, 06.12.2018 (Owner: The Fosslis) Oslo Ess, Stasjonen, Tønsberg, 06.12.2018 (Owner: The Fosslis)
Bottom