Top

Flashback Summer Festival, Kristiansand, 2018

666 p Flashback Sommerfestival i Kristiansand - Photo: Ann-Carina Rnaasen

666 på Flashback Sommerfestival i Kristiansand Foto: Ann-Carina Rønaasen

Blant 2000 andre glade mennesker stod vi foran ved scenen og nøt solen da Mr.Dee annonserte i mikrofonen at vi skulle dras inn i en kveld full av mimring og allsang. Og det gjorde vi virkelig! 80-, 90- og 2000-tallets nostalgiske låter ble spilt foran et ellevilt publikum blant solstrålene i Gravane Kristiansand og vi håper at dette vil skje igjen.

En av de første ut var svenske Da Buzz som spilte sine store slagere og da spesielt en av undertegnes favoritter; «Alive». De fyret publikum skikkelig opp og skapte en start på kvelden vi ikke ville vært foruten.

Norske Galaxee så ut til å storkose seg minst like mye som publikum da de leverte på scenen. Vi fikk også høre om hvor fornøyde de var for å endelig være tilbake i solbyen Kristiansand, byen hvor de holdt sin første konsert i 2001! Fantastiske sanger, vi mimret og koste oss stort.

Tredjemann på scenen var Dag Ingebretsen. For oss var dette et lite «wildcard» da vi ikke kjente stort til denne spellemannen fra før av. Men du verden for en stemning han skapte der han sto iført cowboyhatt og med gitaren sin og leverte allsanger som «forelska i læreren» og «vil du være med meg hjem i natt».Sanger publikum kjente, likte og sang så det jomet etter på!

«Jeg hadde aldri trodd jeg kom til å bli røykforgifta, ute, i Kristiansand» lød det etter første sang fra Reset. Men selvom noen kjørte røykmaskinen på fullt litt i starten la ikke det en demper for leveringen til Reset. Det var tydelig at de digget publikum og at selvom det var 20 år siden de hadde startet karrieren sin så var det overhodet ikke glemte kunster. Camilla Henningsen har en stemme uten like og det var tydelig at publikum likte det hun bød på. Det at hun i tillegg formet et hjerte med fingrene «slik kidsa gjør fra scenen nå til dags» gjorde at vi bare ble enda mer nostalgiske og ikke ønsket å se de forlate scenen.

Kobojsarna var en av Mr.Dee sine absolutte favoritter og det var tydelig han gledet seg til å få dem på scenen. Og det er ikke merkelig! Ut kommer nemlig to sjarmerende svensker som jentene enda siklet etter, selv nå mange år senere. Med «en sång om ingenting» hadde de publikum i sin hule hånd fra starten av og når «La perla» spilte var det det umulig å se bakover i folkemengden fordi alle danset og koste seg med hendene i været.

Dr.Bombay var en artig skrue. Med sanger som «S.O.S» og «Calcutta» var det som om vi ble dratt rett tilbake til tenåringsrommene hjemme hos mor og far. Dr.Bombay selv var jo også kledd i sitt signaturantrekk og energien til den nå 54 år gamle «doktoren» var det virkelig ikke noe å si på. 

Rednex var en av de to desidert favorittene våre. For et vanvittig fyrverkeri de var på scenen! De klatret på scenen, spilte egne instrumenter, sto på hendene på Djbordet, danset, flørtet og stod så godt som ikke stille et eneste sekund. «Cotton Eye Joe» førte til allsang og energien fra scenen smittet over på publikum. Rednex var imponerende fra start til slutt og sceneshowet dems vil sent bli glemt. Det at de også turte å dempe stemningen litt med en litt mer melankolsk sang ble godt tatt imot av publikum og vi sto kollektivt å nøt sangen «wish you where here» mens sola forsvant bak en bygning.

«Jeg gleder meg absolutt til mest til 666! Jeg hørte utrolig masse på dem imens jeg spilte da jeg var yngre» sa Leif Egil i forkant av konserten. Og det var tydelig at det å glede seg ga uttelling. 666 leverte også et skikkelig bra show fra scenen med sanger som «Alarma» og «Supa-Dupa-Fly». Han spyttet og sprutet vann på publikum og hadde med seg ildkuler som skapte et fantastisk show på scenen før han også sprutet ild fra munnen. En skikkelig djevel på scenen med andre ord.
«Bailando» av Paradisio var med på å runde av kvelden for oss og vi syntes det var en veldig verdig avsluttning. Det var nostalgisk, allsang og vi følte oss som tenåringer igjen da vi sang med resten av publikum.

Alt i alt var dette en opplevelse uten like som vi nok aldri vil glemme. Vi mimret, lo, danset og sang av full hals begge to. Vi danset med ukjente og stemningen var god som gull, fordi vi alle delte noe helt spesielt; kjærligheten til musikken vi hørte på da vi var yngre. Vi sto rett og slett aldri stille, for var det ikke en av artistene på scenen sto Mr.Dee med Djbordet sitt og vi digget han!

Mr. Dee var en helt fantastisk og energisk vert og vi lo godt av alle de fantastiske dansemovesene han hadde og alt det morsomme han kunne fortelle oss om de ulike artistene og sangene som kom.

Flashback Festival leverte et fantastisk show som gjorde sommeren vår flere hakk bedre og vi vil nok nynne på gamle slagere i lang tid fremover. Tusen takk for den nostalgiske reisen bakover i tid, vi håper mange flere vil ta del i denne opplevelsen på de neste showene for dette er virkelig å anbefale.

666
666, Flashback Summer Festival 2018 - Kristiansand (Owner: Ann-Carina Rnaasen) 666, Flashback Summer Festival 2018 - Kristiansand (Owner: Ann-Carina Rnaasen) 666, Flashback Summer Festival 2018 - Kristiansand (Owner: Ann-Carina Rnaasen) 666, Flashback Summer Festival 2018 - Kristiansand (Owner: Ann-Carina Rnaasen) 666, Flashback Summer Festival 2018 - Kristiansand (Owner: Ann-Carina Rnaasen) 666, Flashback Summer Festival 2018 - Kristiansand (Owner: Ann-Carina Rnaasen) 666, Flashback Summer Festival 2018 - Kristiansand (Owner: Ann-Carina Rnaasen)
Rednex
Rednex, Flashback Summer Festival 2018 - Kristiansand (Owner: Ann-Carina Rnaasen) Rednex, Flashback Summer Festival 2018 - Kristiansand (Owner: Ann-Carina Rnaasen) Rednex, Flashback Summer Festival 2018 - Kristiansand (Owner: Ann-Carina Rnaasen)
Bottom