Top

Klart for Norway Rock 2017

 
NORWAY ROCK 2017 - Official Banner

Snart braker det løs igjen på Øye-sletta. 7.-8.juli slippes en solid line-up løs på et konsert-sugent publikum. Forhåpentligvis vil sletta foran scenen være fylt av forventningsfulle rockere fra land og strand når band som Europe, Seigmen, In Flames og Kvelertak sørger for at Kvinesdal igjen rystes av rockens heftige rytmer.

Fjorårets «gjenoppstandelse» (som de ville sagt hos naboen Sarons Dal) av Norway Rock var en suksess. Da var ikke valget om å kjøre på også i år vanskelig. I fjor var det en forsiktig booking, selv om vi også fikk store navn som Five Finger Death Punch, Within Temptation og ikke minst Avatar. I år slås det litt hardere på stortromma.

Progressiv metal og heftige gitar-riffs

Fredagen kan skilte med band som Circus Maximus, et av Norges beste progressive metal-band. Doro Pesch kommer med sitt gamle band Warlock, og Europe vil atter en gang love en «Final Countdown». En av pionerne i Norsk rock, Seigmen, blir også å finne på hovedscenen denne fredagskvelden. Seigmen har lang fartstid, og har alltid blitt betegnet som et fantastisk live-band. I tillegg opptrer to relativt nye norske band; Fight The Fight og Convincing Reality. En spennende line-up for hovedscenen fredag kveld.

Inne i teltet, på Lemmy Stage, blir det ikke mindre heftig. Blant andre skal El Cuero, som måtte avlyse i fjor, og Sahg sørge for at de som tar seg en hvil holder øregangene oppe. Begge band som gjør utrolig bra live-opptredener. Etter Sahg entrer «The Mean Man» Chris Holmes scenen med sin brutale rock. Chris Holmes har fortid fra W.A.S.P., og har sørget for store overskrifter flere steder opp gjennom årene. Ikke minst på grunn av sine eskapader i fylla. Nå er mannen nykter, men det legger på ingen måte noen demper på hans scene-opptreden. Forvent heftige gitarriffs. Kvelden avsluttes med et knippe Ozzy-låter, fremført av et av de beste tribute-band i landet –Ozzmosis, med Nils K. Rue i spissen.

Øyesletta skal riste

Lørdagen på Main Stage blir en «must-see» fra start til slutt. Sublime Eyes fra Stavanger åpner ballet med sin forrykende trash/metal-mix og fantastiske vokal. Etter dem overtar tyske Masterplan, med medlemmer fra blant andre Helloween. Bandet ble tidligere frontet av en av Norges beste metal-vokalister, Jørn Lande. Masterplan spiller melodisk power metal.

Norske Pagans Mind overtar deretter, med sin progressive metal. Nils K. Rue er vokalist, og han har gjort seg bemerket ut over landegrensene. Nylig var han med som gjestevokalist på Ayreon, et prosjekt til nederlandske Arjen Lucassen, som er et stort navn innen den progressive verden.Sveitsiske Krokus er nestemann på Main Stage, med sin forrykende rock. 40 år på veien tilsier enorm erfaring, og de er fremdeles spillesugne.

Kvelertak er snart klar for å legge ut på turné med selveste Metallica. En annerkjennelse så stor at det er vanskelig å fatte. Som oppvarming til «Worldwired»-turnéen kommer Kvelertak blant annet til Norway Rock lørdag 8.juli. Øyesletta vil riste når Kvelertak inntar scenen.

Svenske In Flames avslutter Norway Rock 2017. Det går gjetord om konserten deres på Øyesletta i 2009. Nå er de tilbake for å gi publikum en ny solid dose melodisk death metal.

Også på Lemmy Stage vil det bli bra trøkk lørdag. I tillegg til band som lokale Fandens Oldemor og Luxus Leverpostei, kommer spennende navn som Mindtech, med sin stilrene metal, og Humbucker fra Oslo. De spiller klassisk hardrock, influert av band som AC/DC, Motorhead og så videre. 

 
Bottom