Top

Pil & Bue + Dreamarcher @ Munkehaugen, 24.02.2017

En kveld med to band på Munkehaugen

Da jeg hørte at «Pil & Bue» skulle spille på Munkehaugen bestemte jeg meg raskt for å dra dit. Jeg var spent og gleda meg til å høre dem. Jeg hørte Petter Carlsen synge på Riddu Riđđu festivalen i fjor sommer og visste at han har en fantastisk stemme. Jeg visste også at Pil &Bue er mer rocka i uttrykket og var nysgjerrig på hvordan stemmen hans passa inn der. Supportbandet «Dreamarcher» hadde jeg aldri hørt om og det er jo spennende nok i seg selv.

Pil & Bue @ Munkehaugen, Arendal, 24.02.2017 - Photo: Bjrg Fossli

Selv om de bare er to, så klarer det uten overanstrengelser å tilfredstille publikum som et komplett orkester!Foto: Bjørg Fossli

Munkehaugen har et godt tilbud til musikkinteressert ungdom i Arendal med både rusfri kafe og konserter spesielt retta mot et ungt og rocka publikum. Denne kvelden var det et godt blanda publikum når det gjelder alder. Det var god stemning og forventninger til de som skulle spille. Som vanlig ble jeg litt nervøs når jeg så belysninga foran og på scenen ettersom jeg skulle ta bilder, men det bedra seg jo litt etter hvert.

Dreamarcher kom på scenen og fylte godt opp. Det er fem unge karer fra Vestlandet med hvert sitt instrument. Bandet består av Kim Christer Hylland (trommer, vokal), Ruben Aksnes (bass, vokal), Odd Erlend Mikkelsen (gitar, vokal) og Viljar D. Sellevold (gitar). De bytta litt på å være i fokus og alle sang, enten alene eller i bakgrunnen med hver sin særegne stemme og stil. Musikken deres var både melodiøs og var og knallhard og kompromissløs. Sangene kunne starte rolig og melodiøst, for så å endre seg totalt ved hjelp av screamvokal fra Hylland. De klarte å skape god stemning i lokalet med sin raske og rå musikk. Lyden kunne med fordel vært litt lavere. Mange av variasjonene i musikken blir borte når lydvolumet ligger over smertegrensa.

Så var det Pil & Bue sin tur. Flere ble nok litt avventende når de oppdaga at bandet kun består av to medlemmer, Petter Carlsen fra Alta på vokal og gitar og Aleksander Kostopoulos fra Bodø på slagverk. Det viste seg fort at de klarte å fylle lokalet med variert musikk selv om de bare var to. Det er helt utrolig hvor mye musikk de to klarer å lage. Carlsen brukte en sampler og fikk på denne måten et veldig mangfoldig lydbilde. Han har i tillegg en stemme som går over hele spekteret. Den kan være sterk og insisterende i det ene øyeblikket og i det neste er den forsiktig og var i uttrykket.

Det samme kan sies om gitaren og slagverket. Allerede i den første sangen «You win Again» viser de dette. Den starter med et veldig rocka og hardt uttrykk for å variere i stemning og takt til den til slutt blir hengende som et sårt spørsmål i lufta. I flere av sangene tar de pause og holder folk i avventende spenning for å så å gi alt både instrumentalt og stemmemessig. Publikum var helt med og stemninga steig i taket. Det var kaldt ute, men inne på Munkehaugen rant svetten fra begge de to på scenen. Flere nyfrelste kjøpte plata etterpå og gikk hjem litt rikere, men det kunne vært mange flere. Petter fortalte meg at det var første gang de var her. Det er en lang vei, men de kommer gjerne igjen. Håper folk i Arendal møter opp neste gang. Det er herved absolutt anbefalt.

Bottom