Top

Recension: Elina Ryd, Falla

Elina Ryd's debutalbum som soloartist, Falla, slippes fredag 17. februar 2017 .Foto: Jenniann Johannesson

Elina Ryd er kjent som vokalisten i gruppa Midnattsorkestern og debuterer nå som soloartist med albumet «Falla». Mattias Glavå er lydtekniker og Matti Ollikainen fra Franska Trion spiller piano og synth. All tekst og musikk, inkludert arrangement for strykekvartett, har Elina skrevet selv. Hun har også produsert skiva. Ellers har Elina og Matti et synthpopband sammen, i tillegg til at Elina lagde coveret til det siste albumet til Franska Trion.

Musikken til Elina har blitt sammenlignet med Lana Del Rey og den amerikanske singer/songwriter-tradisjonen og Elina selv beskriver den som unik musikk som kan assosieres med orkestral retro-pop fra 60/70-tallet.

Det første som slår en med musikken hennes er de deilige, avslappende melodiene og den såre, vare stemmen som passer så bra til uttrykket. Så kjenner en på melankolien og de sterke følelsene hun formidler. Kjærlighet, lengsel og sorg er sentrale temaer, og hun fanger dem perfekt med sitt eget uttrykk. Her er «Farväl» et godt eksempel. Den handler om svik, kjærlighetssorg og lengsel, og en føler virkelig det hun prøver å fortelle som om en sto midt oppi det selv. Det er sterke tekster og følsom musikk, og sammensetningen gir helheten en trolsk stemning som gjør det lett å nyte. På albumet finner du også den vakre singelen hennes «Dagar».


Elina Ryd, Official press photo (Owner: Jenniann Johannesson/Source: http://www.jenniann.com/ Elina Ryd, Official press photo (Owner: Jenniann Johannesson/Source: http://www.jenniann.com/ Elina Ryd, Official press photo (Owner: Jenniann Johannesson/Source: http://www.jenniann.com/ Elina Ryd, Official press photo (Owner: Jenniann Johannesson/Source: http://www.jenniann.com/ Elina Ryd, Official press photo (Owner: Jenniann Johannesson/Source: http://www.jenniann.com/

Bottom