Top

Hafrsfjordkaupangen 2016

Peddler @ Hafrsfjordkaupangen 2016 - Photo: Oddvar Johnsen

Handelskar selger egnprodusert håndverk på Hafrsfjordkaupangen.Foto: Oddvar Johnsen

Hafrsfjordvikingene arrangerte Hafrsfjordkaupang helgen 17-19 juni.

For de som ikke er innviet i den norrøne historien så betyr ordet «kaupang» handelssted.
Så dette er et vikingmarked, med handel av diverse vikingrelatert utstyr som smykker, klær , lekesverd, piler og buer.

Men det er mye mere enn bare et marked, for mellom boder går folk rundt og koser seg og snakker med folk fra flere steder i Europa, som reiser rundt og tilbyr det de har laget. De aller fleste kledd i vikingklær, som er laget så autentisk som mulig.

Event Hafrsfjordkaupangen
Dato 17.-19. juni 2016

Det er også leker for store og små, og fortellerstunder av Gustav Holberg som fenger for både store og små.

Et av høydepunktene er vikingkampene som er en showkamp laget av medlemmer i Rygene Hærkamp som er en lokal gruppe som «sloss» i god gammel vikingstil.

Og når de laget skjoldborg og inviterte voksne til å prøve å bryte denne, så var det umulig å bryte igjennom. Men når det derimot var barn som sulle prøve, så lå vikingene og sprellet til stor glede for både barna og publikum som sto rundt og så på.

Hafrsfjordkaupangen ligger i den idylliske Møllebukten i Stavanger kommune, rett ved monumentet «Sverd i Fjell» laget av Fritz Røed som et monument for Slaget i Hafrsfjord hvor Kong Harald Hårfagre kjempet for å samle Norge til et rike.

Utenom kampene, er det også bueskyting, og konsert av «Folket bortafor nordavinden» og en musikalsk reise tilbake i tiden av Kjell Braathen, og innimellom underholder Donderelf fra Nederland med musikalske innslag rundt om i leiren.

Når Festivalguiden besøkte markedet lørdag , var det bra med folk som koste seg i solskinnet. Noen hadde slått seg ned på plenen med vikingpølser servert i kålblader. Mens andre vandret rundt og koste seg. Markedets egen smed hadde nok jobb med å lage vikingsmykker som ble smidd i en liten medbragt smie.

Parkeringsforholdene rundt markedet er noe begrenset for større folkemengder, men dette hadde de løst med skyttelbusser til en større parkeringsplass et lite stykke unna.

Bottom