Top

Dorothea og 4-Horsemen på Tribute, Sandnes, 05.03.2016

Første band ut på denne konserten, gikk på scena klokka 21.30. Supportbandet 4-Horsemen er et Metallica tributeband fra Bømlo. Med god driv og rutinerte musikere fikk de med seg publikum ganske kjapt. Her kom godlåtene på rekke og rad, og de av oss som kunne tekstene sang med av full hals. En god time gikk som en røyk, før Dorothea entret scenen.

Dorothea @ Tribute, Sandnes, 05.03.2016 - Photo: Helge Knutsen

Solid trøkk på Tribute med Dorothea!  Foto: Helge Knutsen

Dorothea startet opp for fire år siden og består av solide musikere, med Victoria «Dorothea» Cederstrøm som vokalist og frontfigur. Bandet er et tributeband til tyske Doro, som er kjent som «Queen Of Metal» rundt om i verden.

Med et solid band i ryggen, gjør Victoria absolutt maksimalt utav både sceneopptreden og vokalen. Hun har god kontakt med publikum, og synger like godt stående oppe på bardisken som fra scenen. Show og energi mangler det ikke på her.

Bortsett fra litt lav vokal på Victoria i de første låtene, var det fullt trøkk fra scenen fra første stund.  Jeg vil trekke frem låter som «All We Are» og «White Wedding», der sistnevnte en Billy Idol- låt som Doro har gjort en fantastisk god versjon av. Dorothea har ingen problemer med å få opp trøkket ytterligere her.

Jeg la også merke til solid koring fra gutta i bandet, som ga en flott kontrast til den kvinnelige vokalen.

Trommeslager Marius «Drummerboy» Kalberg tok over showet midt i konserten. Trommesoloer er som oftest populært, og dette var inget unntak. Her fikk Kalberg Tribute i ekstase, og ga oss et forrykende show, mens resten av gjengen tok en velfortjent pust i bakken. En utrolig dyktig trommis, som bandet nok er veldig stolt av å ha med på laget.

Men det stoppet ikke med dette. Dorothea kunne presentere en gjesteartist som ikke hvem som helst kan skilte med. Gitarist Tore Moren, kjent fra flere norske band, blant annet Tindrum, Ozzmosis og Jorn, ble med bandet tilbake på scenen, og var med på å løfte det hele enda flere hakk. Blant annet med låten Highway To Hell av AC/DC. Moren må regnes som en av Norges beste gitarister, og tilstedeværelsen mot publikum og gitarsoloene fikk Tribute til å virkelig ta av.

To låter ble han med på, før Dorothea tok sine siste låter og de takket for seg.

Jeg vil absolutt anbefale å gå på en av konsertene til Dorothea, da dette er en solid blanding av kvalitet og trøkk.

Bottom