Top

Karm°ygeddon 2016

Karm°ygeddon 2016 - Official artwork by ěystein Nernes

Siste helga i april er det klart for metallfest i Kopervik. Allerede nå nærmer det seg utsolgt, så skal du være med så er det bare å hive seg rundt og skaffe seg billett.

Store navn på plakaten

I år er det 13. gang Karmøygeddon arrangeres. Festivalen startet opp i Kopervik i 2004. To år senere ble den flyttet til Haugesund, men i fjor kom festivalen «hjem» igjen til Karmøy og Kopervik.

Festivalen arrangeres over 3 dager, 28.-30.april, og to scener er i bruk. På årets plakat står 29 band. Mye tung metall, en del heavyrock og noe progressivt. Øverst på plakaten står Kamelot og Helloween, headlinere henholdsvis fredag og lørdag. Torsdag står Rotting Christ fra Hellas og norske Susperia øverst på lista. I tillegg kommer band som Leprous, Tad Morose, Backstreet Girls, Candlemass, Einherjer og Katatonia. Dette blir en heftig helg for de metallintresserte!

Få billetter igjen

I følge Karmøynytt i slutten av januar, kunne festivalgeneral Johnny Angelund informere om at de fleste billettene allerede er utsolgt. Fremdeles noen todagerspass, og noen dagsbilletter, men det haster om en ønsker å få med seg denne populære festivalen. Metallfans fra inn- og utland legger turen til lille Kopervik denne helga, og det loves god stemning.

I tillegg til metallfestivalen i april, arrangerer Karmøygeddon «Arctic-festival» i september/oktober, samt flere enkelt-konserter. Det er bare å følge med på Facebook-siden til Karmøygeddon for å holde seg oppdatert på hva som arrangeres til enhver tid.

Helloween - press photo

Helloween: Tysk powermetal -  Lørdag er det tyske Helloween som headliner Karmøygeddon med sin powermetal.

Kamelot - press photo

Kamelot: Teatralsk -  Karmøygeddon 2016 satser hardt på powermetal. Fredagens headliner er amerikanske Kamelot, som er kjent for teatralske oppsetninger.

Leporus - press photo

Leprous: Norsk prog - Norske Leprous entrer scenen torsdag kveld med sin progressive metal.

Rotting Christ - press photo

Rotting Christ: Gresk svartmetall - Rotting Christ er Hellas' gudfedre på den greske svartmetall-scenen. De headliner torsdagen på årets Karmøygeddon.

Bottom