Top

Syv nye klar for Sørveiv 2015

Kjære gjensyn, eksperimentelle toner og stjernespådommer dominerer Sørveivs femte artistslipp. Nå er 32 av 40 band klar for høstens store livefest på Sørlandet.

Erlend Ropstad spilte sin aller første konsert på norsk under Sørveiv 2012 og har ikke sett seg tilbake siden den dagen. Albumslipp og Spellemann-nominasjoner har det blitt, og venndølen har for alvor etablert seg som en av pionerene innen viserock på norsk. Han spiller på Sørveiv to uker før hans nye plate «Det Beste Vi Får Til» kommer, og publikum kan forvente premierer på flere helt nye låter.

"Vi er veldig stolte over at Erlend Ropstad ønsker å komme tilbake til oss og servere verdenspremierer fra hans kommende album. Dette er nok det største navnet vi har på plakaten i år, ikke minst med tanke på hans lokale profil", sier festivalleder Kjetil Nordhus

Kindred Fever er en hardtslående duo fra Vestlandet, som har høstet godord for sin nye plate «Sabre- toothed model youth» fra de største musikkmediene i Norge. Dagsavisen gikk så langt som å mene at duoen nå høres ut som Norges beste rockeband. Kildaphew er undergrunnshemmeligheten mange spår en stor fremtid, og som allerede kan slå i bordet med en mye omtalt Øyaopptreden og supportjobb for Jurassic 5. Revolver er energisk, tøff musikk spilt på folkemusikkinstrumenter og består av to av landets ledende folkemusikere i Daniel Sandén Warg og Anders Røine. Danske Slaughter Beach er ferske i gamet, har allerede rukket å gjøre festivaljobber for både Roskilde Festival og Øyafestivalen og blir av flere omtalt som det neste store hos våre naboer i sør.

"Variasjonen i dette slippet og på Sørveiv generelt er veldig god. Gjennom Kindred Fever, Kildaphew og Revolver presenterer vi noe av det ypperste Norge har å by på i tre veldig ulike sjangre", sier Nordhus. 


Gjennom Gullberg/Balducci får vi eksperimentell folkemusikk presentert gjennom laptop og vokal. Duoen kommer med sin første single i forkant av Sørveiv, og med debutplate like etter. Forvent mange live-premierer også her.

Og til slutt og kanskje minst fysisk, men samtidig en av de artistene det knytter seg størst internasjonal forventning til på årets Sørveivprogram, presenterer vi ARY. Med et gudbenådet talent, sceneaura, musikalitet, produsent-skills, og (ikke minst) stemmeprakt overbeviste ARY stort på sin egen showcase under årets by:Larm. Og siden den dagen har det blitt bygd opp til en eksplosjon som vi kan få oppleve noe av under Sørveiv 2015.

Sørveiv går inn i sitt femte år, omtales som høstens store livefest på Sørlandet, og vil bestå av 40 av de mest spennende nye artistene og bandene fra Norge og utlandet. Festivalen avholdes på en rekke av Kristiansands live-scener og årets datoer er 6. og 7. november.

www.sorveiv.no
www.facebook.com/sorveiv
Instagram: @sorveiv
Twitter: @sorveiv
Spotify: sorveiv

Bandomtaler: http://sorveiv.no/no/Live/Artister
Sørveiv Live event: https://www.facebook.com/events/657976127636628/

Bottom