Top

CIVIL WAR + HEX A.D. kommer til Buen i Mandal!

Black Diamond Music i samarbeid med Buen Servering presenterer:
CIVIL WAR med support: HEX A.D.

Civil War - Press photo

Hvem står på skansen når Civil War kommer til Mandal? Foto: Press photo

Civil War

Begynnelsen

Feature Civil War
Support HEX A.D.
Venue Buen Kulturhus, Mandal, Norway
Dato 05.09.2015, kl. 19:00
Billetter Kjøp her! (Sørbillett)
Konkurranse Vinn billetter - info på event

Etter mange suksessrike år med Sabaton, besluttet de fire opprinnelige medlemmene Daniel Mullback, Rikard Sundén, Daniel Myhr og Oskar Montelius seg for å forlate bandet etter at opptakene av det prisbelønte albumet "Carolus Rex" var ferdig i 2012. Men fortsatt ønsket de å spille musikk og sammen med Nils Patrik Johansson, sangeren kjent fra Astral Doors og Lion's Share, bestemte de seg for å danne et nytt band. Stefan "Pizza" Eriksson var deres førstevalg som bassist i denne nye styrken, og han aksepterte deres anmodning. Civil War var komplett.

Musikken

Civil War hadde platekontrakt før de engang hadde skrevet en eneste låt sammen. Avtalen sa: en EP skal slippes oktober 2012. sagt og gjort: Skriveprosessen startet, og det var tidlig klart at musikken var en hybrid mellom power metal og klassisk Heavy Metal. En god start for bandet.

The Killer Angels

I juni 2013 "The Killer Angels" ble åpenbart for verden, akkurat i tide for sin første konsert på Sweden Rock Festival. Anmeldelsene var overveldende og Civil War hadde vist sin kapasitet. Albumet nådde i august 2013 Gold status i Sverige, en utmerkelse som går til album som har solgt mer enn 20 000 eksemplarer.

Etter plateslipp, dro de på tur i Europa i februar 2014, 11 konserter i Tyskland, Polen og Belgia blant andre land. Turen avsluttet med et show på House Of Metal-festivalen i Nord-Sverige 1. mars.

Travle tider og Fremtiden

Civil War signerte samtidig til Napalm Records. Låtskriving prosessen for det kommende albumet flyttet inn i et høyere gir, travle tider fremover.

I mai 2014 valgte Civil War å legge den mangeårige venn, backline tech og arrangement virtuos Petrus Granar inn i line-up som et fullverdig medlem. Petrus jobbet med bandet på «The Killer Angels" album med demo utvikling, arrangementer etc.

Samtidig startet innspillingen av album nummer 2, i The Abyss studio med mesterhjernen Peter Tägtgren som håndterer recording og noe produsering. Materialet er en naturlig utvikling av noe som kan bli hørt på forgjengeren. Albumet ser ut til å bli utgitt i løpet av første halvår 2015.

CIVIL WAR MEDLEMMER:

  • Daniel Myhr - Keyboard
  • Oskar Montelius - Guitar
  • Rikard Sundén – Guitar
  • Petrus Granar - Guitar
  • Nils Patrik Johansson - Vocals
  • Daniel Mullback - Drums
  • Stefan "Pizza" Eriksson - Bass

support: HEX A.D.

Etter et år i dvale er det fare for at dommedagspredikantene i HEX A.D. er på vei ut av sarkofagene sine!

Debut-albumet "Even the Savage will see fair play" fra 2012, ble i fjor gitt ut på LP, og oppfølgeren "The last nail in the coffin lid" vil se nattens mørke på nyåret 2016.

Fortsatt er det episk doom og '70-talls prog som står på bandets meny, og med navn som kunstner Dave Patchett og megaprodusent Chris Tsangarides som svorne allierte, vil fans av klassisk heavy rock og doom få så hatten passer både live og på det kommende albumet.

Live har HEX A.D. alltid kombinert tyngde og melodi med scenisk drama, og de mørke herrer har ingen planer om å endre på det!

- Let the power of DOOM compel you -

Bottom