Top

Helgåfestivalen 2015

Överhead @ Helgåfestivalen 2015 - Photo: Rebecca Hoffmann

ÖverheadFoto: Rebecca Hoffmann

På en liten plass som heter Ogna finner man en nydelig liten festival som er Helgåfestivalen. Denne festivalen har blitt arrangert over en del år nå, men det var  første gang for meg, litt teit, for det er ikke mer enn en liten halvtime unna meg. Selve plassen heter Helgåleiren som blir brukt til alt mulig, og hver søndag serverer de middag til en rimelig penge, og jeg kan nå skrive under på at maten der er meget godt!

Sundsomni @ Helgåfestivalen 2015 - Photo: Rebecca Hoffmann

Sundsomn!Foto: Rebecca Hoffmann

Været var vi ikke så heldig med på fredagen men det satt forsåvidt ingen demper på kveldens festligheter. Første band ute var Sundsomni, litt rock-aktig med litt jazz og pop innslag. En veldig fin start på fredag med andre ord.

Nest ut var blues-bandet Michael Ray and the royal flush. Disse så jeg på Dalane Blues Festival, og de imponerte like mye på Helgåfestivalen. Det var veldig gøy å se disse igjen, for det er noen meget talentfulle folk som samtidig leverer et utrolig bra show.

Den Norske versjonen av Green Day var siste konserten jeg fikk med meg på fredag. "Grøne Dag", som de kaller seg, er et tributeband til de velkjente amerikanske punkere. Her fikk man høre en del slagere fra 90-tallet og noen av de nyere. Ganske bra fremført var det også! En veldig bra første dag på Helgåfestivalen.

Grøne Dag @ Helgåfestivalen 2015 - Photo: Rebecca Hoffmann

Grøne DagFoto: Rebecca Hoffmann

Den første artisten jeg fikk med meg på lørdag var ei jente med en aldeles nydelig stemme som heter Veronica Elise. Hun synger også i bandet Sundsomni som spilte på fredag. Hennes konsert var litt mer punkrock-ish med litt pop elementer. Veldig catchy ihvertfall.

Klokken 20.00 var det tid for den Norske trioen Rygir. Dette var folkemusikk i høygir. Det var et veldig kjekt band å få med seg, spesielt på Helgåleiren, for de passet så godt inn der. Det var ganske deilig å sitte ved siden av bålet og bare nyte musikken deres, det ble ganske enkelt en litt trollsk stemning. Absolutt et band å anbefale hvis du er glad i skikkelig folkemusikk.

Kort tid etter Rygir var ferdig var Bulder på plass på scenen. Dette var ren rock&roll som fenget. Jeg har aldri hørt om denne gruppa før, men satser på å få se de igjen en gang for det var temmelig kult!

De neste rockere på scenen var Motorhead tribute-bandet Overhead. Her ble det mange kjente og veldig bra fremførte låter. Motorhead er intet lett band å lage tribute til, men disse karene klarer det utrolig bra. Stilen, stemmen og alt det andre er bare helt topp.

paDIOna with Tore Moren @ Helgåfestivalen 2015 - Photo: Rebecca Hoffmann

paDIOna med Tore MorenFoto: Rebecca Hoffmann

Et coverband til stod for tur før kveldens siste konsert, Padiona er en stor hyllest til DIO. Holy Diver, Stand up and shout og dont talk to strangers var noen av de godt kjente som ble spillet. Det ble også litt fra "Rainbow" tidene.

Padiona fikk også med Tore Moren (kjent fra bl.a Jorn og Arcturus) som gjeste-gitarist. Det ble meget godt tatt imot. Bandet var utrolig dyktige, og ikke minst veldig flinke på scenen med tanke på å få med publikum.

Kveldens siste, og årets siste for denne gang ble avsluttet med sørlandsbandet Dimenzion:Psychosphere. Jeg har sett dette bandet en del ganger nå, og det blir heller ikke siste gang. De leverer like bra som alltid og denne gang hadde de enda mer lysshow med lasere. Lyden deres er bare så utrolig fet! Jeg er og forblir en stor fan av dem.

Dimenzion:Psychosphere @ Helgåfestivalen 2015 - Photo: Rebecca Hoffmann

Dimenzion:Psychosphere!Foto: Rebecca Hoffmann

Alt i alt så var Helgåfestivalen en riktig så koselig festival. Det kunne godt møtt opp litt mer folk, men det kan skyldes andre konserter som gikk samtidig i Stavanger.

Det er absolutt en festival å anbefale, blir været dårlig så kan man sitte inne, men allikevel klare å få med seg det som skjer på scenen. Maten er knallgod, og ikke dyr med tanke på hvor mye man faktisk får på tallerkenen.

Så jeg må nok legge turen hit igjen i 2016. Det blir kjekt å se hva de finner på til programmet neste år.

Bottom