Top

Escape Room, Kristiansand

Daglig leder  for Srlandets frste Escape Room, Anja Andersen, og hennes partner Hans Fredriksen

Daglig leder  for Sørlandets første Escape Room, Anja Andersen, og hennes partner Hans Fredriksen.Foto: Sylvia Lind Torshamar

22. mai var vi fire forventningsfulle og spente ungdom som entret lokalet til Escape Room i Kristiansand sentrum.

I et sjarmerende lite hus i Henrik Wergelandsgate driver nemlig daglig leder Anja Andersen og hennes partner Hans Fredriksen, Sørlandets første Escape Room som ble startet opp 2.mai 2015.

Venue Escape Room Kristiansand
More info website | Facebook

Hun beskriver det som et opplevelseskonsept som går ut på at en gruppe på en til fem personer låses inne på et rom hvor de har en time på seg til å løse ulike oppgaver for å komme seg ut. Inne i lokalet dems henger det også en rekordtavle, så er man skikkelig gira kan man prøve å slå rekordene til andre grupper.

Videre blir det fortalt at det ikke nødvendigvis er en selvsagt fordel å være 5 personer. Mange grupper har kommet med bare to personer og klart seg utmerket. Det handler om å sette sammen egenskaper og personligheter som gjerne kan jobbe strukturert og ha det moro sammen. Er man for mange ustrukturerte, er det gjerne litt slik som uttrykket sier "jo flere kokker, jo mer søl".
Hennes tre tips er å jobbe strukturert, si ifra om du finner løsningen på ting og lete godt.

Anja beskriver pågangen som svært god og lovende. Hun synes det er veldig positivt at lokalet ligger såpass godt til som det gjør slik at man kan gå dit fra hovedgaten, byens hoteller og lignende.

Hun anbefaler opplevelsen varmt til mennesker mellom 16 og 30 år, men også de eldre som vil prøve seg. Det påpekes også at det ikke er noen skremmende elementer med i dette rommet, så også barn kan bli med.

Escape Room er en aktivitet som passer utmerket godt for byens innbyggere, turister, festivaldeltaker, utdrikningslag, bedrifter og lignende. Altså, alle kan prøve seg!

Kort fortalt går konseptet ut på å løse hvor gamle tante Jenny er. Hun har nemlig forsvunnet og det er din gruppe sin oppgave å løse mysteriet. Står du fast vil du også få mulighet til å få hint via en walkie-talkie. Klarer dere det innen 60 minutter har gått?

Nå står også årets Palmesusfestival på dør, noe både vi i festivalguide og også Anja gleder seg stort til. Hun anbefaler at alle Palmesusdeltakere bør legge inn en time i Escape Room på planen sin og prøve seg når de allerede er i blomsterbyen Kristiansand.

Som hun selv sier, våkner du litt groggy og ikke helt klar for nok en dag på stranden, så ta en tur til Escape Room og ha det moro. Da glemmer du fort at du var litt fyllesyk og blir klar til dyst. Kanskje kan du også skryte til gutta på hotellet om hvor bra akkurat din gruppe gjorde det. Eller kanskje dere skal ha veddemål? Anja og Hans tar dere imot for å gi deg et avbrekk fra verden utenfor.

Ryktene skal også ha det til at det både snakkes om litt forandringer rundt juletider og også kanskje et helt nytt rom, så om du har prøvd dette en gang tidligere vil det alltid være flere muligheter til å bryne deg litt på hva de tilbyr.

Johnny Reve

Johnny ReveFoto: Sylvia Lind Torshamar

Vi hooket tak i Johnny Reve, en kar på 25 år fra Tømmerstø. Han har prøvd ut rommet og delte gjerne sine tanker rundt dette.

Reve sier det rett og slett er en helt ny setting å være med venner og kjente på. Man føler seg litt ukomfortabel i starten siden alt er nytt, men det er veldig spennende og morsomt når du kommer litt inn i det.

Oppgavene var veldig varierte og alle parter fikk litt å bryne seg på. Han mener det er en klar fordel å ha med seg en variert gruppe, slik også Anja Andersen anbefalte. Det var rett og slett litt som om man fant sin plass i gruppa og kunne bidra godt siden alle oppgavene var såpass varierte og passet til ulike personligheter og egenskaper.

Prismessig synes Reve det ligger på en helt grei pris, ettersom dette er en opplevelsen man ikke finner mange andre plasser og som også er veldig morsom å gjøre med feks kameratgjengen. 

Han vil anbefale opplevelsen til alle fra 16-18 og oppover. Man får såpass varierte oppgaver at de aller fleste vil trives med dette rommet. Det at festivaldeltakere kan bli anbefalt dette stiller han seg også positiv til. Som han selv sier, det er en fin måte å slå ihjel litt tid på og da har man noe moro å prate om utover dagen.

Reves gruppe brukte 2 hint og kom desverre ikke ut av rommet innen tiden var ute. Han sier at gruppa jobbet litt ustrukterert, men med noen minutter ekstra ville det gått i boks.
Han vil gjerne komme tilbake og prøve seg på flere rom når Escape Room Kristiansand stiller med dette.

Alt i alt, en morsom opplevelse!

Intervjuer: Leif Egil Reve
Fotograf: Sylvia Lind Torshamar
Skribent: Ann-Carina Rønaasen

Bottom