Top

Cannibal Corpse (US) + Execration (NO) @ Kick Scene, Kristiansand, 12.06.2015

Cannibal Corpse @ Kick, Kristiansand, Norway, 12.06.2015 - Photo: Jan Ove Lgevik

Cannibal Corpse på Kick Scene i KristiansandFoto: Jan Ove Løgevik

Execration

Execration hadde jeg hørt mye bra om. Det vandrer nemlig rykter fra fornøyde publikummer om at kvintetten gir alt live, dette i tillegg til å nylig ha gitt ut en lovpriset plate, «Morbid Dimensions», og vunnet årets Spellemannsprisen for den.

Feature Cannibal Corpse (US)
Support Execration
Venue Kick Scene, Kristiansand, Norway
Dato 12.06.2015
Publikum Godt med folk!

Å si at Execration er født på scena blir å ta litt hardt i. Musikerne er heller diskret og holder seg til å gå gjennom setlista, men på tross av et til tider veldig skurrete lydbilde skjærer stemninga fram. Dette er jo et band med særpreg som kan å kombinere metallsjangre på en smakfull og konstruktiv måte.

Setlista avslører tyngden av doomen, driven av thrashen, stemningen av oldschool vestlandsk svartmetall, det hele med en episk tone.

Hvem sa at deathmetallsjangeren, som Execration knyttes til, var oppbrukt og kjedelig? Åpenbart ikke dette bandet!

Er du opptatt av å sammenligne kan du tenke Aeternus.

Cannibal Corpse

Med ett vift av Norges flagg introduserer sceneteknikeren kveldens hovedband som tropper på scena med all sin tyngde. Kveldens hovedattraksjon er intet ringere enn amerikanske Cannibal Corpse. Det er både år og dag siden et så stort band har gjestet Kristiansand (W.A.S.P. i 2008 er det eneste jeg kommer på i skrivende stund).

Å invitere band til byen kan enhver arrangør bli nervøs for, spesielt når det er snakk om å frakte noen med internasjonal profil helt til Kristiansand: sørlendinger er verken kjent for å være tidlig ute eller for å kjenne sin besøkstid. Som en påminnelse vil jeg trekke fram Dolks famøse ord på Kick i 2005: «Aldri mer Sørlandet!», deklamerer han, og hilser de femten-tyve oppmøtte «suppegjøkere» idet han tropper av scena. På toppen av alt hadde det jo også vært laber headbanging og action. I kveld, derimot, er det andre boller. Det vrimler i lokalet, Kick Scene. Med stor lettelse ser jeg at begge Agder fylkene, samt den harde kjernen av Rogaland er representert blandt de mange publikummerne.

Når det gjelder selve konserten går det heller ikke an å reise hjem skuffet av kveldens prestasjon. Om Cannibal Corpse er noe mer kontrollert enn sist jeg så dem i Oslo (Vulkan, Oktober 2014), stiger energien fra låt til låt. Alle instrumentlinjene kommer frem, i en til tider nesten progressiv og blytung lydsky som sveiper over lokalet. Riffene borrer seg gjennom vegg og tak, påtrengende, like presise som de finslipte disseksjonsverktøyene de synger om. Dette er et band med scenetekke og sans for timing til tusen. De vet akkurat når det sømmer seg med en pause for å hisse publikummet opp mer og Georges provokative tone lar ikke responsene vente på seg. Vokalisten tiltrekker seg til og med et flyvende ølglass, noe som gir anledning til kveldens tale: han deler altså ikke Steve Harris' gode minner om «beers flying» på klubbene slik Iron Maiden opplevde i England i hine harde dagar, skal vites.

Etter over femogsytti minutter med Cannibal Corpse sin fremragende fremføring sendes alle hjem med en hip hop låt i baken.

Det ser ut til at Kristiansand kan begynne å satse på større band for å få fylt opp lokalene!

Setlista ligner denne: http://www.setlist.fm/setlist/cannibal-corpse/2015/bassline-johannesburg-south-africa-3bcb580c.html

-LyM

Bottom