Top

Dalane Blues Festival 2015

Nick Moss Band @ Dalane Blues Festival 2015 - Photo: Rebecca Hoffmann

Nick Moss Band var uten tvil noe av det beste på årets programFoto: Becca Hoffmann

Endelig var det tid for denne flotte festivalen igjen. På vei gjennom byen kjenner man at stemningen er på plass når en ser blueshattene, og de sitter på Kniv&Gaffel med øl ved siden av byteltet, mens de venter på konsertene som straks skal begynne.

Heldig med været var vi også, selv om det var litt kaldt til tider.

På torsdagens program stod Michael Ray and the Royal Flush, Big Slim Fjelde Band og Reidar Larsen and the Storytellers. Reidar Larsen fikk Musikkprisen 2015 under åpningsseremonien.

Event Dalane Blues Festival 2015
Dato 04.-06. juni .2015
Publikum ukjent

Når klokken var rundt 20.00 så tok Michael Ray and the Royal Flush scenen. Det er en god blanding av blues med litt rock innslag. De var livlige, og et veldig kult liveband. Jeg fikk litt Bonamassa-vibber når gitaristen slo til med litt soloer underveis. En absolutt must for enhver blues fan å få med seg.

Reidar Larsen & The Storytellers avsluttet torsdagen i byteltet.

Michael Ray & Royal Flush @ Dalane Blues Festival 2015 - Photo: Jan Ove Løgevik

Michael Ray & Royal FlushFoto: Jan Ove Løgevik

På fredag så var det en del mer på programmet, mye nytt og bra, og litt vi har sett en del ganger før på Dalane Blues. Ikke at det gjør så mye, for gjengangerne er meget dyktig alle sammen. De er der ikke uten grunn. Fantastiske Earth Died Screaming har kunngjort at de tar pause på ubestemt tid, så til dere som gikk glipp av dette i år, kan få lov til å felle litt tårer.

Kvelden brakte uansett løs for min del med den nå velkjente Egersunds-, og bluesfestival venn, Mr. Jace Everett. Han og bandet er alltid et fryd å få med seg. De leverer med en fantastisk energi som fenger de aller fleste. Trenger ikke være kvinnfolk for å bli sjarmert, jeg så nå en god del mannfolk på konserten som var like gira som damene.

Jace Everett @ Dalane Blues Festival 2015 - Photo: Rebecca Hoffmann

Jace Everett & co blir vi aldri lei av!Foto: Rebecca Hoffmann

Det er noe unikt med dette bandet, med måten de fremføre låtene og hvordan de samhandler med publikum. Det kan være alvorlig, og neste sekund så kan man le ganske godt. Denne gang så hadde bandet med seg en ny trommis, Kasey Todd. Han var riktig flink, og alle tok imot det nye tilskuddet med åpne armer, bokstavelig talt. Det ble spilt en del sanger fra hans seneste studioalbum Terra Rosa, og noen av de gamle men fremdeles veldig gode.

Bandet hadde også konsert på lørdag som var minst like bra, bare en god del mer folk som hadde møtt opp. De fikk vel vite hva de gikk glipp av på fredag regner jeg med! Det eneste jeg kunne ønske var at de fikk spille en annen plass. Personlig så er jeg ikke så glad i "Konsulatet" som det heter. Det minner litt for mye om en plass å bare ha møter eller bryllupsfester i, får ikke helt festivalstemning på plass der inne. Når så mange artister skal spille så må man ta i bruk det som finnes. Jace og bandet er bare så livlig live at de passer best i byteltet i mine øyner, Konsulatet er passer bedre til de mer «rolige» artister.

Nick Moss Band @ Dalane Blues Festival 2015 - Photo: Jan Ove Løgevik

Nick Moss BandFoto: Jan Ove Løgevik

Selv om jeg også hadde likt å se Eivør på enten Sykkelverkstedet eller teltet. Men nok om det.

Neste for meg ble en coin toss mellom Nick Moss band og Michael Krohn, da de spilte samtidig, og siden jeg hadde hørt veldig mye positivt om førstnevnte, tok jeg turen til Byteltet. Har jo hørt Raga Rockers, og hadde veldig lyst å få med meg Michael Krohn også, men sånn ble det ikke denne gang. Jeg angret ikke når Nick Moss band satt i gang, for å si det sånn. Det Chicago-baserte bandet tok byteltet med storm. Jeg tror ikke alle var forberedt på hvor bra dette faktisk kom til å bli... bortsett fra de som kjenner godt til bandet og musikken fra før. Vokalen til Michael Ledbetter er ren magi, ikke rart det når han er i grunnen operasanger. Man ble med enkle ord revet godt med av denne konserten. Fantastisk opplevelse!

Earth Died Screaming @ Dalane Blues Festival 2015 - Photo: Rebecca Hoffmann

Earth Died Screaming!Foto: Rebecca Hoffmann

Siden Nick Moss Band og Earth Died Screaming også skulle spille samtidig så måtte jeg forlate Byteltet litt tidlig for å stikke bort til Sykkelverkstedet der EDS skulle ha konsert. Dette måtte jeg få med meg, selv om jeg nå har sett de noen ganger før. Earth Died Screaming er bare rå, og leverer med en kraft som gjør at man glemmer tid og før man vet ordet på det så er alt ferdig. Man blir slukt inn i deres verden, og vil helst bli der. Meget unik band som får hårene på nakken til å reise seg.

Dessverre etter de var ferdig så måtte jeg si meg ferdig med dag 2 på Dalane Blues Festival, men det var mye å glede seg til den siste og beste dagen.

Det var mye som skjedde på Lørdag før jeg fikk komme meg på plass. For eksempel Gitarworkshop med Mads Eriksen, tidlig konsert med Hard to Handle Bluesband på Sykkelverkstedet, Bluesquiz, og byvandring fra torget til Varberg som ble avsluttet med utekonsert med den Italienske gatemusikanten Marcello Calabrese. Litt synd at jeg ikke rakk å få med meg dette, for jeg har bare hørt hvor flott opplevelsen var. Kanskje en annen gang får jeg håpe.

Først ut i Byteltet var Hoist. Dette er de samme folkene fra Earth Died Screaming, men musikken er ganske annerledes enn EDS. Like bra, om ikke bedre hvis det går an? Det er vel første gangen de har fått spille i Byteltet om jeg ikke tar feil, og det var ikke dumt å gi dem en litt større scene for de trenger mye plass. De lever seg inn i musikken, og det samme gjør publikum og fansen. Et band som treffer deg midt i sjela.

Admiral P @ Dalane Blues Festival 2015 - Photo: Jan Ove Løgevik

Admiral P Foto: Jan Ove Løgevik

Kl.19.30 skulle Admiral P ta scenen, men her ble det en del forsinkelser, så konserten var ikke igang før en halv time senere. Noe som er litt kjipt siden det var en del andre band som skulle begynne kl.20.00. Planen var å få med meg den første halvtimen, og deretter få med meg litt av de andre, men det ble ikke helt sånn uheldigvis.

Det kom mye folk til Admiral P konserten, både yngre og eldre. Absolutt en kul opplevelse med en god dose raggae. Det passer fint på deilige sommerdager. Hele bandet var veldig flinke til å få med publikum, så de fleste sto og danset foran scenen. Noen av de kjente sangene som ble spillt var Engel og Kallnavn, som man har hørt en god del ganger på radio.

Jacques Merlino @ Dalane Blues Festival 2015 - Photo: Rebecca Hoffmann

Jacques Merlino Foto: Rebecca Hoffmann.

Siden det var litt dårlig tid så måtte jeg bare springe bort til kaffebaren «Hos Veli», for der skulle den nittenårige fransk/amerikansk Jacques Merlino spille. Jeg er så utrolig glad for at jeg klarte å rekke dette for det var rett og slett vakkert. Han er sønnen til Jace Everett men har klart å finne sin egen vei musikalsk, og jeg tror at denne unge mannen kommer til å bli meget velkjent i musikkmiljøet etterhvert. Han har en utrolig nydelig stemme, og viser ellers mye musikalsk talent, både når det gjelder låtskriving og gitarspilling. Jeg håper virkelig på Jacques Merlino reprise på Dalane Blues 2016!

Den færøyske sangerinnen Eivør var det neste jeg rakk, dette var noe jeg gledet meg til, og jeg er meget glad for å ha fått med meg konserten. Konsulatet (scenen) var fullpakket med folk. Det ble ganske mange mennesker skvist sammen på en forså vidt liten plass. Eivør treffer noen toner andre artister bare kan drømme om, og ikke bare det, men hun varierer skikkelig når hun spiller. Det var både gitarer, ukulele et stort håndholdt trommeinstrument (sjamantromme) som jeg ikke kan navnet på.

Eivór Pálsdóttir @ Dalane Blues Festival 2015 - Photo: Jan Harald Helmersen

Eivór Pálsdóttir Foto: Jan Harald Helmersen

Hun har en aldeles nydelig stemme og hele konserten var en skikkelig trolsk opplevelse. Bare hør på låten Trøllabundin, så får man litt inntrykk av hva det gikk i. Magisk!

Etter en endt og meget vellykket konsert med Eivør fikk jeg en liten pause, før det på nytt var klart for konsert med Jace Everett. Den var like bra som dagen før så har ikke så mye nytt å tilføye der annet enn når han spillet låten "One of them" (som er en ufattelig kul låt) fikk han sønnen - Jacques Merlino – opp på scenen for å spille bass. Da fikk man se Merlino i en annen setting, og det mestret han fint. Flinke folk!

Nå nærmet det seg kvelden for meg, men før jeg dro hjem ble det en svipptur i teltet for å se litt av Reidar Larsen og co. Det var god gang der inne med mye folk. En god avslutning på årets Dalane Blues Festival.

Det gledes allerede til Dalane Blues 2016, og jeg tror både jeg og de fleste andre er spent på hva arrangørene klarer å diske opp neste gang.

Takk for i år!

Bottom