Top

Sexy og rått fra Phone Joan

For et band! For en vokalist! For en råhet og for et trøkk!
Phone Joan på Sjøboden i Mandal ble en intens, svett og suggerende konsert.

Phone Joan @ Sjøboden Live Scene, Mandal - Photo: Svein Frydnes

Phone Joan!Foto: Svein Frydnes

Av Svein Frydnes

Skitten blues

Konserten åpner med “Judas Kiss” fra deres siste album, “Turning Pages”. Intenst, med skrikende gitar, før vokalist Carina Moen stemmer i med sin suggerende stemme. Og nettopp vokalen til Carina Moen er noe av kjennetegnet til bandet. Hun er høyt og lavt, danser, svirrer rundt og virker til tider som i transe. Det låter fett, det låter rått, det låter skitten blues.

Phone Joan @ Sjøboden Live Scene, Mandal - Photo: Svein Frydnes

Rikard Haugen på gitar - Rått!
Foto: Svein Frydnes

Phone Joan er selvfølgelig mer enn Carina Moen. Elisabeth Nesset (trommer) og Randi Gudmundsen på bass bidrar med et tett og brutalt komp. I tillegg synger Gudmundsen også veldig bra, og utfyller Moen flott på vokal. Moen og Gudmundsen låter til tider som en kvinnelig av Deep Purples Coverdale/Hughes. Gitarist Rikard Haugen må finne seg i å sammenlignes med Jack White, for dette er skrikende, rått gitarspill som får nakkehårene på de fremmøtte til å reise seg. Med på turneen er også Gisle Haaland på keyboard, som gir soundet en større fylde enn det til tider låter på platene.

Setlisten til Phone Joan bestod av en god del låter fra den siste platen deres, “Turning Pages”. Blant annet “Flintlock Court”, herlig lavmælt med Haugen på vokal, før den eksploderer mot slutten av låta. Men også låter fra debutplata ble spilt, og de står ikke tilbake for noen andre låter. Hør bare på “Black Cat” og “Fast Lane”. Suggerende “Nananana” er helt fantastisk. - Hører jeg et Amen?, spør vokalist Moen før bandet hiver seg ut i kveldens siste låt “Ashes & Dust” fra “Turning Pages”. Herlig!

Energi fra A til Å

Phone Joan @ Sjøboden Live Scene, Mandal - Photo: Svein Frydnes

Carina Moens vokal  får god hjelp av Elisabeth Nesset og Randi Gudmundsen på trommer og bass. 
Foto: Svein Frydnes

Dette var en kraftsalve av en konsert, med høyt tempo og masse energi fra første til siste akkord. Det er sagt om Phone Joan, at energien deres er sterk nok til å gjøre oss uavhengige av all verdens kraftmaster gjennom Hardanger, om en kunne omsatt energien i strøm. Låtvalget er bra, og låtene er sterke. Men det er ingen tvil om at konserten bærer seg spesielt bra på grunn av det visuelle; råheten, intensiteten, energien fra musikerne.

Vokalist Carina bærer mye av det visuelle, men resten av bandet stråler også av energi. Energiske Elisabeth Nesset bak trommene imponerer.

Konserten varte bare så alt for kort, knapt en time. Og ingen ekstranummer. Men publikum på Sjøboden var godt fornøyd med det de hadde hørt. Det var langt fra fullt, men det må kanskje det at det var torsdag og arbeidsdag dagen derpå ta noe av skylda for. De som var møtt fram fikk ihvertfall en herlig sexy og rå konsert fremført av et fyrverkeri av et band, og fikk også være med og feire Sjøbodens 2-årsdag under Endre Thompsens ledelse.

- Herlig bursdagsfeiring, sa Thompsen etter konserten, godt fornøyd med Phone Joans konsert.

Pass på å få med deg Phone Joan når de dukker opp på en scene nær deg!

 


Flere bilder fra konserten finner du i Svein Frydnes sine rikholdige album på Facebook - Klikk her!

Bottom