Top

Johnny Hootrock @ Sjøboden Livescene, 07.08.14

...

Clem Hoot & co. sørget for en fantastisk stemning på loftet. Foto: JHH

Endelig! Endelig en må-se konsert for oss som liker psychobilly. Og det var utsolgt sal.

Johnny Hootrock er en trio fra Austin, Texas. Frontet av Clem Hoot som utvandret fra Haugesund til Austin på slutten av 80-tallet. Trioen sier selv at musikken deres er Psycho-Garage-a-Billy krydret med Texas Beat Farming Hellbilly Mexicana, country surf og vi er vel enig i det.

Sjelden har Mandal, nei rettelse: aldri har Mandal blitt gjestet av ett så dedikert, selvironisk og fantastisk live-band.

Jeg tror de traff de fleste tilstedeværende mandalitter rett i hjerterota. Etter konserten var folk overrasket over hvor bra psychobilly-sjangeren kan være og alle var kjempefornøyd med konserten.

...

Andrea Von Frankenstein var en av de beste danserne noensinne på Sjøboden!
Foto: JHH

Og alle menn (og sikkert noen av damene) syns go-go danserinne Andrea Von Frankenstein var en av de beste danserne de noensinne har sett. Ergo, danseprestasjonene trenger ikke være i verdensklasse, men rist på det du har og smil, smil som det gjaldt livet, så sjarmeres alle i senk. Johnny Hootrock har tatt bruken av halvnakne dansende damer til ett helt nytt nivå, det var overhodet ikke pinlig og ingen feminister har noen grunn til å skrike høyt her. Og i så fall får de holde seg unna. Det er dette som er psychobilly, menn skal være rå og damer skal være deilige. Sånn er det bare!

Medlemmene i bandet har lang fartstid innen musikk og underholdning. De vet hvordan de selger seg selv og de har en unik interaksjon med publikum. Musikken er rå og humoren enda råere. Det er sånn man sjarmerer sitt publikum og dette har disse gutta forstått.

Om sanger som omhandler hvordan «I lost my girl to mr. Fancy pants» er selvopplevd eller ikke, så får det en til å trekke på smilebåndet når de gjør ett helt sirkusnummer ut av låta, trommisen har på seg fancy bukser og go-go danserinne Von Frankenstein bidrar til at publikum ikke kan unngå å se hvor fancy buksene virkelig er.

Aldri før har vi vel sett en trommis fått bind for øynene for å så skulle spille sin «drunk-a-billy-yoodle». Og aldri har vi hørt noen tolke og oversette «hvem kan seile foruten vind» på en så uslepen måte og med så hard vri.

Johnny Hootrock MÅ oppleves. De gjør seg overhodet ikke på samme måte på studioinnspilt plate. Plata er fin den og er du psychobilly fan, så vil den stå høyt i samlinga, men live er denne gjengen gull. Takket være deres selvironi og samspill med publikum og den råe lyden og at de gir alt de har.

Og snakker de sant, får mandalittene enda en mulighet til å oppleve bandet i desember. Vi gleder oss, det er ikke noe å lure på en gang. Vil du ha ett hett humørløft som varer langt ut i neste uke, følelsen at festen varer ett par dager til uten at man trenger søvn, da går du og ser Johnny Hootrock.


Bilder fra konserten

Flere bilder fra Sjøboden Livescene finner du i vårt album på Facebook. Klikk her!

Bottom