Top

Avenged Sevenfold @ FORUM EXPO Stavanger 25.06.2014

Oslo Faenskap + Kvelertak + Avenged Sevenfolk FORUM EXPO Stavanger 25.06.2014

Avenged Sevenfold @ Forum Expo - Foto: Rebecca Hoffmann

Avenged Sevenfold - Endelig!Foto: Rebecca Hoffmann


Etter en ganske lang nedtelling var dagen endelig her. Køen for å komme inn var lang og full av ivrige fans med både Kvelertak og Avenged Sevenfold t-skjorter på kroppen. Spenningen var høy og køen kunne ikke beveget seg saktere, vi var klare!

Sakte men sikkert ble salen fylt med publikummere, ikke bare lokale folk heller. Folk strømmet til Stavanger fra alle Norges kanter, noe som ikke er så rart siden når det er så store band som skal stå for kveldens musikkunderholdning.

Jeg har selv reist både hit og dit for å få med meg Avenged-karene, og det har alltid vært verdt turen. Før kveldens headlinere skulle på scenen så fikk vi oppleve to andre meget rå band, først ut var metalcore-bandet "Oslo Faenskap". Jeg må ærlig innrømme at jeg har aldri hørt om disse før, men for et verdig oppvarmingsband de var. Til tross for ung alder så klarte guttene i Oslo Faenskap levere noe som var mektig bra. De var veldig drevne og rutinerte. Jeg hadde glatt trodd at dette var et band som hadde holdt på en god del år. Det eneste som var synd, var at lyden ble litt for høy, og det ble litt mye støy innimellom.

Oslo Faenskap @ Forum Expo - Foto: Rebecca Hoffmann

Oslo FaenskapFoto: Rebecca Hoffmann

Uansett så fikk alle en rå opplevelse og det så ikke ut som altfor mange gadd å bry seg om det. Dette bandet gir en saftig dose av litt forskjellig innenfor metallsjangeren. Sjekk ut musikken deres! Du finner det sikkert på iTunes og Spotify om jeg ikke hørte feil.

Etter at Oslo Faenskap var ferdig å rocke Forum Expo ble det noen minutters pause, jeg tror det var en litt etterlengtet pause for folk ble vel så engasjert under oppvarmingen og trenger dermed litt væske i kroppen, øl såklart!

Kroppen trenger jo noe å gå på om man skal være klar for moshpit'en når Kvelertak tar over med musikken sin. Her er det bare å stålsette seg for en heftig konsert uten like. Det brutale men steinrå bandet gjester på hjemmefront, og de er klar for å gi alt.

Kvelertak @ Forum Expo - Foto: Rebecca Hoffmann

Kvelertak!Foto: Rebecca Hoffmann

Vokalisten Erlend Hjelvik entrer scenen med et eller annet type fugl festet på hodet. Jeg fikk beskjed hvilken type fugl dette var men det husker jeg så klart ikke nå. Den hadde nå to svære vinger, rødglødende øyner og en stor kropp. Den var ganske massiv altså!

Konserten hadde fullt trøkk fra start til slutt, dessverre litt for høy lyd her også, men igjen, det så ikke ut som folk brydde seg en plass. De var her for å gå helt av hengslene, noe de klarte med glans mens Kvelertak kjørte beinhardt gjennom settet.

Dette er et band som er bare utrolig rått live, men det er ikke for pyser! Har en anelse at en del fikk litt vondt både her og der dagen derpå, men sånn det skal vær på slike konserter.

Nå som de aller fleste har fått varmet opp var det endelig tid for kveldens headliner, Avenged Sevenfold så klart! Enda mer folk strømmer på og prøver å sikre seg en plass så nærme scenen som mulig. Det er varmt og fuktig i luften men fansene står på. Jeg hadde krepert for lenge siden.

Mens vi venter går vaktene rundt og gir de tørste publikummere vann. Et fantastisk tiltak som det var stort behov for. Så skikkelig thumbs up for det.

Plutselig dimmer lysene og AC/DC er skrudd av anlegget. Tiden er inne for noe av det største Stavanger har kunne å by på. Ut fra mørket ser vi Synester Gates (gitar) kommer på scenen og ropene fra publikum blir høyere og høyere. Ikke lenge etter blir han etterfulgt av Zacky V (gitar), Johnny Christ (bass) og Arin Ilejay (trommer). M. Shadows (vokal) løper på scenen og hele bandet setter i gang med låten "Shepherd of Fire" fra det nyeste skive "Hail to the King". Publikumet eksploderer i ekstase, og kvelden er offisielt i gang. Heldigvis så er lyden ti ganger bedre nå.

Etter første sangen på setlisten er ferdig snakker Shadows litt med fansen. Dette er noe de alltid har vært meget flink på, det viser hvor mye de elsker sine fans. Så får vi høre at de har litt filmkamera-utstyr med seg som er plassert rundt forbi i Forum Expo, denne konserten skal nemlig komme ut på dvd, noe så kult! Vi får krysse fingrene at det blir noe ala "Live in the LBC", bare uten pyroen siden de ikke fikk lov til det her i Norge. teit…

Ikke lenge etter brakte det løs med "Critical Acclaim", noe som er en stort favoritt for mange. Som vanlig kjørte de beinhardt gjennom sangen, og det hele ble bare fantastisk rått. Det er virkelig en sang som passer å spille live for den gir en saftig energi til folket. Men, man kan ikke unngå å kjenne et stort savn når de har stemmen til den avdøde trommisen Jimmy "The Rev" Sullivan på playback. Arin fikk utdelt store sko å fylle, men jeg tror ikke de kunne funnet en mer passende musiker for det er mange likheter i spillemåten mellom han og Jimmy. Ånden til "The Rev" vil alltid være med bandet og gjennom fansen, noe de sørger for å vise ofte mens de spiller.

Tredje låten ble til hele salens store glede, nemlig "Bat Country" fra City of Evil albumet. Stemmen til Shadows var like ren og røff som vanlig og hele bandet serverte låta med intens energi.

Neste sang i rekka var "Hail to the King", kan vel kalle den for hit-låten fra det nyeste album, så her ble det igjen mye rop, skrik og jubel fra salen. Det er jo alltid mye rop og skrik før hver sang, men det er alltid noen sanger som stikker seg mer ut, som folk blir ekstra glad for å høre. Noe som resulterer i ville tilstander når det skjer.

Godt liv ble det, samt et fantastisk gjennomføring av de to neste sangene; "Doing Time" og "Buried Alive", men så var det tid å roe det ned et par hakk. Med litt fuktighet i øyekroken og mobiler/lightere i været, var det tiden for en aldri så liten, og ikke minst vakker tribute til The Rev. Denne kvelden ble det låten "So far Away". De aller fleste sang med og hele opplevelsen kan betegnes som eventyrlig og vakker.

Men alle måtte videre så når den var ferdig var det fullpinne med storlåten "Nightmare". Snakket litt om ville tilstander tidligere, og det ble det under denne også. Folk sang/skrek med, av og til nesten så høyt at det ble til tider vanskelig å høre Shadows. Det er moror når publikum blir så ivrige!

Vi fikk servert en sang til (The beast and the harlot) før Syn.Gates slo til med en saftig solo mens resten av bandet tok seg en liten pustepause.

Vel tilbake på scenen og ferdig med gitarsoloen, tråkket de hardt til med "Afterlife", og deretter "This means war". "Almost Easy" var >siste< sangen og bandet og takket så mye for seg. En del publikummere begynte å bevege seg ut av salen, uvitende til at A7X-gjengen ikke var ferdig med oss riktig ennå.

Scenelysene kom på atter en gang og den noe søte, men brutale favoritten "A little piece of heaven", dundret gjennom det nye bygget som er Forum Expo. Til alles store glede, igjen fikk vi høre den herlige stemmen til Jimmy flyte gjennom salen, noe som gjør det hele til en litt bittersweet opplevelse.

Hvordan avslutter man en så fantastisk konsert på en uforglemmelig måte? Jo, da fyrer man på med den etterlengtet låten "Unholy Confessions" fra Waking the Fallen skiva. Det kan ikke bli bedre enn dette. Bandet fikk også en ganske stor BH-samling etterhvert på scenen, så jeg tipper de også var minst like fornøyd med kvelden som alle oss andre. Avenged Sevenfold er og blir noe av det kjekkeste å se live, og de kom ikke i nærheten til å skuffe på noen måte.

Takk til arrangørene for et fantastisk arrangement, endelig fikk også Stavanger teste litt større navn i denne sjanger. Vi er mange som har ventet på dette. Jeg må også gi litt ros på andre punkter; dere har vært super med tanke på vakthold. Det var noen til enhver tid for å passe på at folk oppførte seg og at alle hadde det bra. Jeg så noen få kommentarer der folk har vært litt missfornøyd med "overdreven" sjekking av legitimasjon, men kudos til dere som har vært nøye på akkurat dette. Det skal være strengt av fornuftige grunner. I tillegg det at vaktene tilbydde vann til de som stod der det var varmest var også et stort pluss. Det viser at dere tar godt vare på deres gjester.

Nå får vi vel bare håpe at det ikke blir altfor lenge til neste gang med store band i noenlunde samme kaliber.


Klikk her for å se flere bilder fra konserten!

Bottom