Top

NORWEGIAN WOOD 2014

Norwegian Wood Festivalen 2014 åpnet med sol og varme i herlige Frognerbadet.

Norwegian Wood 2014 - Foto: Veronica Furseth Stavik

Publikum våknet når White Lies satte i gang!Foto: Veronica Furseth Stavik

Norwegian Wood er en årlig utendørs rockefestival som pleier å være i midten av juni. Den ble arrangert for første gang i 1992, og har holdt til i Frognerbadet de siste tjue årene.

Festivalen trekker et svært bredt publikum. Her er noe for enhver smak og aldersgruppe.

Norwegian Wood 2014 - Foto: Veronica Furseth Stavik

Arcade Fire
Foto: Veronica Furseth Stavik

Festivalen åpnet torsdag med artister som At your Leisure, Jack Rubinacci, White Lies, Kindred Fever og til sist kritikerroste og multi-prisvinnende Arcade Fire.

I det strålende været lå unge og gamle henslengt i gresset og koste seg. Men Det ble fort liv i publikum når White Lies.» gjorde sin entre.

Når klokken nærmet seg 21.00 så trekte folk seg fram mot scenen igjen. Fansen ventet spent på Arcade Fire.»

Første låt ut var «Here comes the night» og publikum var i ekstase. Øl, mobiler og hender var overalt, alle vil ha en bit av Arcade Fire. Canadierne tok publikum med storm og hadde et spetakulært show. Om man ikke var en Arcade Fire fan fra før, så ble man det no. Kanonbra synes jeg!

Norwegian Wood 2014 - Foto: Veronica Furseth Stavik

Kent
Foto: Veronica Furseth Stavik

Fredagen startet ganske rolig men så tok det seg opp utover kvelden. Sol, stemning og 8000 ivrige musikkfans fikk med seg meget gode artister. Denne kvelden fikk vi høre norske Ane Brun og Svenske KENT.

Før KENT entret scenen så var Frognerbadet fullt opp av Kent fans. Her så vi svenske flagg som flagret på fremste rad, og et spent publikum i alle aldre. Scenen var dekt med et stort teppe. Halvparten av låtene Kent spilte var fra deres nyeste album, sceneshowet tok skikkelig av og publikum fikk valuta for penga!

Lørdagen var det fullt hus i Frognerbadet. Alle billettene var utsolgt. Køen varte i timesvis. Her var det artister som Passenger, James V.Mcorrow, Marie Munroe og John Mayer på menyen.

Norwegian Wood 2014 - Foto: Veronica Furseth Stavik

Passenger
Foto: Veronica Furseth Stavik

Været var strålende og folk i alle aldre lå tett i tett i gressbakken foran scenen.Frognerbadet var så fullt, at skulle man få tak i seg noe å drikke, eller å spise så måtte man stå timesvis i kø.

Passenger fikk med seg publikum og spilte kjente låter som «let her go» og «Hearts on fire.» Når han tok frem gitaren sin og begynte å spille så ble hele plassen forført av hans vakre stemme. Konserten var eventyrlig, og med nesten 30 grader og sol, så var det lett å slappe av i gresset og bare nyte livet.

Irske James V. Mcmorrow leverte også en utrolig vakker konsert den dagen, med hiten «Higher love.» Her kunne du bare slappe av, nyte konserten å lukke øynene.

På Gramo Underwood- scenen torsdag til lørdag så har det også vært en fantastisk stemning. Her har band som At your last Leisure, Kindred Fever, Jadudah, Away, Acres Wild, Tinnsoldat, Maylen Rusti og Father finest. Denne lille scenen fylte opp publikum og lagde et stort show alle dagene.

Norwegian Wood 2014 - Foto: Veronica Furseth Stavik

John Mayer
Foto: Veronica Furseth Stavik

Marie Munroe spilte før John Mayer, og med sin knallgule kjole og sin smittende personlighet, så leverte hun godt på scenen. Spesielt med sangen «Like a drumbeat»

John Mayer avsluttet kvelden med sine gode gamle kjente låter som « who Says» « Slow dancing in a burning room» og leverte et storlagent show. Publikum var i ekstase og hylte og skrek når han endelig kom på scenen. Med sitt sjarmerende tilværelse og sitt håndplukket band så var konserten et fyrverkeri. Med 9 000 tilskuere til stede, så var stemninga på topp. Dette var en utrolig avslutning for Norwegian Wood Festivalen.

Norwegian Wood festivalen 2014 var da over for i år, og med 30 000 tilskuere dette året, med både sydenvær og så mange bra artister på en gang, så var dette en festival som ikke vil bli glemt.

Tekst og foto: Veronica Furseth Stavik

Klikk her for å se flere bilder fra Norwegian Wood 2014. Husk å tagge, dele og like :)


Bottom