Top

Dalane Blues Festival 2014

Dalane Blues Festival blir bare større og større for hvert år. De tør å ta mer sjanser når det gjelder artister, og det er med å bygge opp festivalen. Med masse frivillige og ren lidenskap fra arrangørene som gjør dette på dugnad, får de til en festival som blir respektert av mange over hele landet. I år var det litt forandring på scenevalget, istedenfor å ha konserter i kjelleren på hotellet, så hadde de dem oppe på første etasjen. Noe jeg synes var veldig smart siden det var lettere tilgjengelig for alle.

DumDum Boys @ Dalane Blues Festival 2014 - Foto: Jan Harald Helmersen

Spektakulær avslutning på årets festival - DumDum Boys med siste skrik ut i natten!Foto: Jan Harald Helmersen

Jeg synes alle gjorde en fantastisk jobb, med alt fra lys og lyd til booking, og alt innimellom. Man ser at de strever for å forbedre seg for hvert år, og tar til seg både ris og ros. Uten forbedringer blir man stillestående, men Dalane Blues vokser hele veien så noe veldig riktig gjør denne fantastiske gjengen. Gleder meg allerede til neste år! Dere er flinke og fortjener stor applaus!

Litt om noen av konsertene:

Jace Everett

Dalane Blues Festival 2014 - Foto: Rebecca Hoffmann

Jace Everett - Endelig tilbake!
Foto: Rebecca Hoffmann

Så var det endelig tid for å oppleve den fantastisk Nashville-baserte musikeren på Dalane Blues Festival igjen. Jeg har ønsket og ønsket at de skulle få han tilbake, og jammen ble ønskene oppfylt. Denne karen har så utrolig mye å by på og det er nesten synd at han er best kjent som mannen bak låten "Bad Things", siden alt han lager er musikalske kunstverk. Jeg håper flere vil høre på enda mer av musikken hans selv om Bad Things er en fantastisk låt. Han har bare så mye annet som er minst like tøft! Så ned på cd-sjappa med dere, og skaff albumene til Jace Everett - De er verdt pengene!

Han spilte en del fra "Red Revelations" og litt fra det nyeste albumet "Terra Rosa". Jeg husker dessverre ikke alle sangene han spilte siden jeg var opptatt av å ta bilder samtidig.

Konserten på fredagen var formidabel og selv om det røk en gitarstreng, var ikke det noe problem for Everett. Når han er på scenen spiller han med en herlig lidenskap som gjør at det ikke går an å ta blikket fra ham, man vil bare ikke at det skal ta slutt. Håper igjen på Everett reprise!

Thorbjørn Risager & The Black Tornados

Thorbjørn Risager og Co imponerte stort i byteltet på fredagens line-up. Showet var "classy" og de leverer virkelig blues med sjel.

Karene fra Danmark er godt kjent i bluesmiljøet, og det er ikke uten grunn. De kombinerer et godt utvalg instrumenter med en herlig trøkk som får foten til å vrikke på seg, enten man vil eller ikke. Anbefales!

Dalane Blues Festival 2014 - Foto: Jan Harald Helmersen

Lightning Guy Plays Hound Dog Taylor
Foto: Jan Harald Helmersen

Dalane Blues Festival 2014 - Foto: Rebecca Hoffmann

Torbjørn Risager & The Black Tornados
Foto: Rebecca Hoffmann

Lightning Guy Plays Hound Dog Taylor

Når vi snakker om føtter som vrikker på seg, så hadde igrunnen hele kroppen lyst å bryte ut i "swing-dans" under denne konserten. Med catchy og fengende låter var det ikke mer plass igjen på Pibbaren når denne gruppa satte igang.

Det var ganske enkelt en herlig og blid stemning under hele konserten, og alle så ut til å kose seg stort. Absolutt en favoritt blant mange.

North Mississippi Allstars

Dette var rett og slett noe av det kuleste jeg har sett på lenge! En lekker blanding av blues og rock, og ikke minst energien de hadde på scenen fikk hele min oppmerksomhet.

Gjengen fra Mississippi er i en klasse for seg sjøl, og jeg er veldig takknemlig for å ha opplevd de live, spesielt etter å ha lest så mye bra omtaler fra tidligere konserter. De sviktet ikke, og sørget for en fantastisk avslutning på fredagen.

Dette er virkelig noe å få med seg om man har muligheten.

Dalane Blues Festival 2014 - Foto: Rebecca Hoffmann

General Forsamling
Foto: Rebecca Hoffmann

Dalane Blues Festival 2014 - Foto: Rebecca Hoffmann

North Mississippi Allstars
Foto: Rebecca Hoffmann

General Forsamling

Jeg var nødt til å smile litt når dette to-manns band tok scenen. Musikken er bare fantastisk herlig, men det er tekstene som gjør det komisk... og til tider deprimerende, men ikke på en negativ måte hvis det går an? For det blir jo morsomt. Jeg er rett og slett litt tom for ord (og en smule forvirra) selv om jeg digget disse. Meget kult og originalt band!

Linda Gail Lewis

Så var tiden inne for å sjekke ut søsteren til den legendariske Jerry Lee Lewis, nemlig Linda Gail Lewis. Den dama kan lage stemning! Det må ligge i genene for jeg hører mye likheter mellom henne og broren. Rockabilly på sitt beste og det var en fryd å se på, og som vanlig var Pibbaren stappfull. Noe som igjen gjorde det umulig for meg å få bilder...

Dalane Blues Festival 2014 - Foto: Rebecca Hoffmann

Bendik Braenne
Foto: Rebecca Hoffmann

Dalane Blues Festival 2014 - Foto: Jan Ove Løgevik

Linda Gail Lewis
Foto: Jan Ove Løgevik

Bendik Braenne

Jeg visste ikke helt hva dette var for en gruppe, men som med alt annet innen musikk, så må man lytte før man kan dømme. Jeg har igrunnen bare ett ord for å beskrive det, og det er "magisk". Fantastisk vokal - den bedagelige konserten måtte bare nytes med senkede skuldre, og gjerne noe godt i glasset.

Spin Doctors

For første gang siden jeg begynte å skrive konsertomtaler, klarer jeg ikke å skrive noe særlig positivt. 

Tail Dragger @ Dalane Blues Festival 2014 - Photo: Jan Harald HelmersenTail Dragger

Enhver bluesfestival med respekt for seg selv, burde uten tvil inkludere ren, ubesudlet, rå blues. Det har selvsagt Dalane Blues gjort i år også.

Spin Doctors kunne med fordel utgått, og teltet burde blitt brukt til noe mer fornuftig - Der ville Tail Dragger vært i sitt ess (ref.: Hans Theessink)! Det hadde ikke bare vært en verdig scene, men ganske sikkert en mye mer vellykket affære en Spin Doctors.

Tail Dragger med Robert Fossem og Peter Struik Band leverte autentisk "Chicago Blues" av ypperste klasse på Pibbaren. Det var så studd med dedikert publikum at det tok flere minutt å manøvrere seg ut av bygget.

-Red. anm. (JHH)

Det er litt synd, for jeg liker å finne positive ting med alt, men jeg får det bare ikke til her.

For det første så var bandet 15-20 minutt forsinket på scenen, selv om de sto bak og var klar til å gå på. Det virket bare som de måtte pirke ekstra på ting som ikke var nødvendig å pirke på. Jeg vet ikke jeg, det virket bare tåpelig å vente så lenge når alt var klart. Til og med når det fikk sin velkomst på scenen så måtte de vente litt til. Å være forsinka kan skje den beste, men jeg satt bare igjen med et inntrykk at dette var noen arrogante klovner med en "one hit wonder".

Å varme opp med bøy og tøy og litt kroppsristing kan man faktisk ta backstage. Det musikalske var heller ikke noe å skryte av. Jeg følte at vokalen var litt på bærtur og resten av bandet klarte bare ikke å henge med på et vis.

Det virket bare som alle var på forskjellige planeter, og det hele var bare en rar opplevelse for min del. Siden det ikke var så mange som møtte opp, så var jeg nok ikke alene om den oppfatningen. Her føler jeg festivalen gikk på en liten bom, men sånt skjer jo innimellom på de aller fleste festivaler. Man vet jo ikke før man har prøvd, og all ære til dem for å ta sjansen.

Oli Brown

Nåtidens Jimi Henrix, musikalsk geni og storsjarmør er bare noen få ord for å beskrive Oli Brown. Når denne unge mannen setter igang med bandet sitt blir man automatisk revet med. Det er så mye lidenskap og energi som smittes fra ham og bandet til publikum. Det blir litt sånn at du må klype deg sjøl for å sjekke om det er drøm eller virkelighet, og når man får bekrefte at det er ekte så blir man litt målløs. Det var kanskje ikke rart at sykkelverkstedet var pakket til bristepunktet...

Oli Brown sørger alltid for et uforglemmelig show som man mimrer tilbake til over lengre tid. Jeg stemmer for årlig Oli ritual på Dalane Blues! Det er og blir noe av det beste jeg kan tenke meg.

Dalane Blues Festival 2014 - Foto: Rebecca Hoffmann

Monica Heldahl
Foto: Jan Ove Løgevik

Dalane Blues Festival 2014 - Foto: Jan Ove Løgevik

Oli Brown
Foto: Jan Ove Løgevik

Monica Heldal

Jeg får gåsehud bare jeg tenker tilbake til denne vakre konserten på konsulatet. Monica Heldal har en stemme man kan drømme seg bort i, og komplimentert av vakre melodier fra gitaren, blir hele settet en trollsk opplevelse.

Hun lager bare helt nydelig sanger og å se henne spille live setter seg langt inne i hjerterota.

Håper på å få se henne igjen en dag - Anbefales på det varmeste!

Bryggerigangen Bluesband

For en morsom og herlig gjeng på scenen! De er virkelig koselig å se på, og mye på grunn av at de virkelig ser ut som de storkoser seg når de spiller. Det smitter igjen over på alle som ser på. Så blide og fornøyde, i tillegg til herlig blues gjorde denne konserten til en av favorittene under festivalen. Fantastisk bra!

Dalane Blues Festival 2014 - Foto: Jan Ove Løgevik

Bryggerigangen Bluesband
Foto: Jan Ove Løgevik

Dalane Blues Festival 2014 - Foto: Rebecca Hoffmann

DumDum Boys
Foto: Rebecca Hoffmann

DumDum Boys

Teltet (hovedscenen) er nå stappfull, både inne, og ute langs kaien. Tiden er inne for festivalens aller siste konsert for i år, og hva er bedre enn at selveste DumDum Boys sørger for kveldens siste dose underholdning? Fint lite!

De leverte og serverte som bare det! Våre norske rockehelter vet hvordan de skal lage liv på scenen og hos publikum, og masse liv ble det. Ivrige fans sang med. Stormende jubel og stor glede! Tror jeg kan med trygghet si at dette ble en stor suksess for Dalane Blues Festival. Kunne ikke vært en bedre avslutning -  så thumbs up!


Bildegalleri på Facebook:

Les om resten av festivalen her, egen anmeldelse av Trampled Under Foot i Mandal samme helg og et innlegg om Charlie Rackstead.

Bottom