Top

Flott åpning av Dalane Blues 2014!

Danielle Schebelen, Trampled Under Foot (TUF) @ Dalane Blues Festival 2014 - Photo: Jan Harald Helmersen

Danielle Schnebelen fra Trampled Under Foot (TUF) stjal mye oppmerksomhet. Hele bandet var ikke annet enn enorme!Foto: JHH

Dalane Bluesfestival 2014 torsdag 5 juni. Skrevet av Jan Egil 

Så er det på tide med en ny blues festival i Egersund. Jeg tør påstå det er et ganske solid program som blir presentert i år også.

Som Jace Everett, og Danielle Schnebelen fra Trampled Underfoot, sa: "Its great to be back!"

The

Uten folk som denne gjengen hadde kanskje Egersund blitt kulturelt fattig!Foto: JHH

Torsdagen starter med åpning og hele styret på scenen som dette året hadde øvet inn en låt som de fleste var med og fremførte. Så var det utdeling av årets pris som i år gikk til tekstforfatter Ingvar Hovland. Etter ansiktsutrykket å dømme så var han på ingen måte forberedt på det, men fortjent er prisen til mannen som var med å startet Egersund visefestival og ellers har bidratt med veldig mye musikalsk i Egersund.

...

Eric "Slim" Zahl and the Soutwest Swingers
Foto: Jan Egil Aslaksen

Jace Everett entret scenen og fremførte et par viser etterfulgt av The Last Rebels. Et band som har tatt for seg sørstatsrocken og leverer sine varer og ikke minst. Det svinger.

Neste ut på scenen er et band som må være kjent for de fleste som vanker på blues klubber og festivaler her i landet. Eric Slim Zahl and the Soutwest Swingers. Gleden ble stor når dette bandet kom på, og spesielt når gitaristen vandrer ut blandt publikum mens han spiller. Kjekt å se energien og spillegleden hos dette bandet!

 
The Last Rebels @ Dalane Blues Festival 2014 - Photo: Jan Harald Helmersen

Tøff entré av The Last Rebels
Foto: JHH

Sist men langt fra minst, Trampled Underfoot (klikk her for bilder) kommer på scenen. En trio som imponerer med aner av Led Zeppelin i stilen. Tøft med stor T uten tvil! Så lang er det snakk om retur til Norge i oktober, så har du mulighet til å få se dem da, så gjør det!

Dessverre så var det langt fra fullstappet telt torsdagen. De som møtte opp koste seg, og det var kjekt å se så mange smilende festivaldeltakere.

Jeg gleder meg alt til 2015!

 

Klikk her for å se resten av bildene fra åpningsdagen!

Les om resten av festivalen her:

Bottom