Top

Trampled Under Foot bergtok publikum

Trampled Under Foot @ Buen kulturhus, Mandal - Foto: Svein Frydnes

Trampled Under Foot gjorde nok en glimrende konsert i Mandal.Foto: JHH

Tekst og foto: Svein Frydnes

Gjert Valvik @ Buen kulturhus, Mandal - Foto: Svein Frydnes

Gjert Valvik hadde jobben med å sette publikum i stemning før Trampled Under Foot entret scenen.
Foto: Svein Frydnes

Sist fredag var kritikerroste Trampled Under Foot tilbake på Klubbscenen i Buen kulturhus. Og en kan trygt si at TUF “kom, spilte og vant”. De vant ihvertfall publikums hjerter, og en nær fullsatt Klubbscene responderte med trampeklapp og stående applaus.

Gjert “Siderow” Valvik

Mandalsmannen Gjert Valvik er en kjent skikkelse for de aller fleste mandalitter. Denne fredagskvelden tok han oss med på en reise inn på 60- og 70 tallet. Med sin unike stemme og flotte gitarspill la han en varm og lun stemning i lokalet. Med seg på scenen hadde han denne gang med seg Kenneth Bringsdal på gitar og kor, og sammen engasjerte de publikum med sine intense tolkinger av bl.a. Dylan og Cohen.

Danielle Schnebelen @ Buen kulturhus, Mandal - Foto: Svein Frydnes

Danielle Schnebelen, nylig kåret til beste bassist under Blues Music Awards. Og sannsynligvis den vakreste...
Foto: Svein Frydnes

Badlands

Etter Siderows oppvarming var det tid for hovedattraksjonen Trampled Under Foot (TUF). De startet forrykende, med fullt trøkk og heftig bluesrock. Nylig fikk deres siste album “Badlands”, under de 35. Blues Music Awards, pris for beste blues album 2013. Samtidig ble TUFs Danielle Schnebelen kåret til beste blues-bassist. En utrolig sterk prestasjon, i konkurranse med utrolig mange dyktige bassister. Og alle som var til stede på Buen sist fredag, kan skrive under på at Danielle er en utrolig dyktig bassist.

Foruten Daniell Schnebelen, består Trampled Under Foot av broren, Nick Schnebelen (gitar) og Jan Faircloth (trommer). Sammen utgjør de en tett og samspilt kraft-trio, med et stort publikumstekke. Under konserten fikk vi servert en rekke låter fra deres siste album, i tillegg til et rikt utvalg fra deres øvrige utgivelser. Nick Schnebelen fikk vist hvilken eminent gitarist han er. Og under “pausen” entret han trommesettet og spilte gitar og trommer samtidig som han sang. Imponerende. Utover kvelden entret også deres norske promotor, “Big” Rune Myhren, og fylte ut trioen på munnspill.

 
Nick Schnebelen @ Buen kulturhus, Mandal - Foto: Svein Frydnes

Nick Schnebelen er en glitrende gitarist!
Foto: Svein Frydnes

Dette var Trampled Under Foots tredje opptreden i Mandal. Mye tyder på at det dessverre også var deres siste. Til høsten kommer medlemmene av TUF til å gå hver til sitt og prioritere sine respektive soloprosjekt. Vi kan bare håpe at både Danielle og Nick vil returnere til Mandal igjen, da med sine nye prosjekt


Bilder fra konserten i Egersund dagen i forveien.

Bottom