Top

D-A-D med fredagsstemning på en tirsdag

“For faen Oslo, hvordan har I det?”. Slik åpnet Jesper Binzer i D-A-D Oslo-konserten på deres jubileumsturne. I 30 år har Disneyland After Dark (som måtte endre navn til D-A-D etter bråk med Disney-konsernet) gledet det skandinaviske rockepublikummet.

D-A-D @ Rockefeller, Oslo - Photo: Svein Frydnes

Nå er de på jubileumsturne i Skandinavia og Europa. Med seg i kofferten har de en mengde hits fra deres lange karriere. Koblet sammen med et energisk sceneshow og en utrolig publikumskontakt blir det garantert suksesskonserter.

De gamle er best

D-A-D @ Rockefeller, Oslo - Photo: Svein Frydnes

Under konserten i Oslo bestod setlista av 21 sanger. Av disse hadde D-A-D plukket flest fra sine fire første album. Og slik er det vel gjerne, det er de gamle låtene som folk husker, og som fremdeles klinger best.

Konserten startet, etter en instrumental-intro, med “Riskin It All” fra -91, fortsatte med “Jihad” og “Overmuch”. Fra første stund hadde vokalist Jesper Binzer publikum i sin hule hånd. Sammen med broder Jacob (gitar) og Stig Pedersen (bass) har han holdt det gående i bandet siden starten i -82. Bak trommene sitter Laust Sonne (trommer), som har vært med siden 1999. Bak seg har de 11 utgivelser.

Under konserten fikk vi et bredt utvalg av D-A-Ds mange utgivelser, og publikum sang villig med. Stig Pedersen imponerer alltid med sine 2-strengs basser, spesiallaget og konstruert som rakett, omvendt gitar osv.

Time to say Goodbye

D-A-D @ Rockefeller, Oslo - Photo: Svein Frydnes

I to strake timer laget D-A-D fredagsstemning på en tirsdag. Jesper Binzer var høyt og lavt, han kommuniserte med publikum på en glimrende måte. Broren Jacob er en glitrende gitarist, og viste sitt eminente gitarspill til fulle. Bak trommene holdt Laust Sonne stødig kompet i gang.

Etter 16 låter går bandet av scenen, men blir raskt tilbakekalt. Tre nye låter, som avsluttes med “I wont cut my hair”, historien bak Jespers lange hår. Men fremdeles er ikke publikum fornøyd, det er noe som mangler.

Og en gang til entrer D-A-D scenen, og nå er det klart for allsang de luxe. Først med balladen “Laugh ‘N’ a 1/2”, før Stig Pedersen drar i gang den ultimate avslutningslåta “It’s After Dark”. Taket på Rockefeller truer med å løfte seg, når en fullsatt sal synger av full hals og takker D-A-D for en herlig konsertopplevelse.

Deretter er det bare å begi seg ut i Oslo-natta, vel fornøyd med en god opplevelse.


Bildegalleri - Foto: Svein Frydnes

Bottom