Top

Kristofferson til unnsetning

Kris Kristofferson receiving honors from the mayor of Kristiansand

Ordføreren i Kristiansand, Arvid Grundekjøn, uttrykker sin begeistring og takknemlighet for Kris Kristoffersons innsats for festivalen.Foto: JHH

Siden Kris Kristofferson første gang for ni år siden stilte opp for å støtte Protestfestivalen har han vært regnet som en solid støttespiller for festivalens kamp mot apati. Selv om den mest åpenbare støtten er økonomisk i form av at han stiller opp for egen regning, og lar overskudd fra billettsalg tilfalle festivalen, så er det minst like viktig at han støtter selve formålet. At han deler de samme meningene og engasjement, og at han aldri i hele sin karriere har lagt skjul på sine politiske og samfunnsengasjerende idéer og holdning.

Kris Kristofferson @ Christiansand Protestfestival 2013

Kris Kristofferson, eldre, men ikke gammel.
"Silver tongued..."
Foto: JHH

Kristofferson har hatt en særdeles betydningsfull karriere som låtskriver, sanger og skuespiller. Han er drevet av ideologi, ikke penger. Det gjør ham til en verdifull mann å ha med på laget.

Christiansand Protestfestival er et viktig initiativ. Saker av stor samfunnsmessig betydning settes i fokus ved hjelp av festivalens ildsjeler og samarbeidspartnere. Den har slitt mye med økonomiske utfordringer i årenes løp, men det faktum at den fremdeles eksisterer vitner om hvor viktig den er.

Lokalt næringsliv, dugnad og deltakere på mer eller mindre frivillig basis viser at det mer enn noen gang er nødvendig å sette fokus på både nye og gamle tema, få ut budskapet og engasjere på tvers av generasjoner og status.

Vi håper Svein Inge Olsen & Co fortsetter kampen, og at stadig flere får øynene opp for hvor farlig apati og uvitenhet er.

Krist Kristofferson and Svein Inge Olsen @ Christiansand Protestfestival 2013

Svein Inge Olsen utnevner Kris til festivalens femte pilar.
Foto: JHH

Dessverre hadde vi ikke anledning til å få med oss mer enn denne ene konserten, men festivalen fortjener virkelig all den oppmerksomhet den kan få, og vil absolutt følge med, og gjøre et nytt forsøk på å se og høre mer av programmet til neste år!

Kris Kristofferson på Havana Etcetera var i alle fall verdt å få med seg. Vi fikk også høre litt om de forskjellige sakene som har stått på agendaen, i tillegg var det også en spesiell dag fordi Kristofferson ble utnevnt til Protestfestivalens femte pilar. Selveste ordføreren holdt tale og hedret ham for sin innsats både for festivalen og sitt årelange engasjement og initiativ i kampen mot apati.

Som veteran i underholdningsbransjen virket han uforskammet frisk og opplagt. 77 år har satt sine spor, men på ingen måte svekket ham. Selv om stemmen var litt rusten, var det ingen problem å høre hvem vi hadde med å gjøre her. Personlig var dette en stor dag. Jeg deler mye av Svein Inge Olsens beundring for Kris. Det var absolutt en minneverdig aften, og å se ham i litt større sammenheng enn bare underholdning var veldig spesielt.

Harald Thune @ Christiansand Protestfestival 2013

Harald Thune varmet opp for Kristofferson.
Foto: JHH

Det var veldig varmt og trangt på Havana. Over 500 hadde presset seg inn for se Kristofferson. Det sier i grunnen sitt.

Vår egen Harald Thune fikk æren av å varme opp for selveste Kristofferson. Et godt valg! Jeg har lenge ventet på å oppleve Thune på scenen. Det var en fornøyelse, og jeg blir gjerne med på konsert med ham igjen når sjansen dukker opp!

Først ute var Southern Girls. En fornøyelig og harmonisk trio. Kveldens program var både underholdende, informativt og interessant.

 

Et fullpakket kinderegg! Jeg ønsker Protestfestivalen, Svein Inge Olsen og alle de andre involverte alt hell med planlegging av neste festival, og vil gjerne høre hvordan ting utvikler seg fremover.


Resten av bildene fra konserten finner du her.

Bottom