Top

RIKOSJETT! Et tilbakeblikk på Livestock 2013 - en innertier av en festival!

We want you to PARTY! - Anal Bros

We want you to PARTY! - Anal Bros Foto: GNURK

Er publikum klare? Jeg gir kommando musikk om 10 sekunder. MUSIKK!!

Uæh!! Jeg stod faktisk akkurat der kulene pleier suse av sted mot blinken! Men det som suste gjennom lufta nå var ikke kuler fra 22 eller 6,5 kaliber. Derimot var det lydkuler - fra musikk , plask i badestamper, hylende tamdemhoppere i fallskjerm, stønn fra klatrere som kjempet i ”buldeveggen” , ovasjoner over fantastiske brugere og øl - og jubel fra publikum!

...

Foto: GNURK

Musikkmessig kjedet jeg meg ikke et sekund og fikk tilfredsstilt både rock-, funk-, jazz-, prog-, ballade- latter- og gråtbehovet.

Bon Scotch - AC/DC tribute

Bon Scotch - AC/DC tribute
Foto: GNURK

Med ulike headlinere som Oslo Ess , Odd Nordstoga og Ingebjørg Bratland samt Valentourettes var mangfoldet godt ivaretatt.

Livestock ønsker å trekke til seg flere generasjoner og det fungerer faktisk! Samtidig er det en arena for band med helt eller delvis lokalt tilsnitt. Derfor også høye gledeshyl over No Name, Simen Stubbe, Glefs, Withem, Krast, J. Eriksen & Flightless Bird, FunkyFjellFolk (FFF) og Freakshow. Withem har for øvrig akkurat inngått platekontrakt i USA, mens Krast nettopp har gitt ut musikkvideo i forbindelse med ny EP.

Ellers lo jeg så jeg gråt av Anal Bros som leverte stor lyrikk på skjåkdialekt i ”lekkert” og tettsittende antrekk, mens Simon Breivik ga mer rom for ro og ettertanke. AC/DC tribute Bon Scotch klemte til fredag, og på lørdag stod nesten samme besetning på scena igjen under navnet Wolfram. Høyenergi!!

...

Basecamp Alvdal
Foto: GNURK

På dagtid spilte duoen Broken Bards irskinspirert musikk rundt om på området. En deilig kontrast til det som foregikk på scena.

Men så? Hva gjør at Livestock skiller seg ut fra andre festivaler ?

”Look to Alvdal”!

Livestock tilbyr Basecamp for den som vil ha krydder i tillegg til musikk og fest. Rett foran nesen på alvdølene ligger et helt unikt område i bare to mils radius fra selve festivalområdet. Her arrangerer Livestock aktiviteter, og se bare hvilke muligheter som finnes:

  • Norges lengste løype for Downhillsykling i høydemeter- 800 høydemeter ned Tronfjell!
  • Flere kløfter perfekte for juving. Vet du ikke hva det er? Spør Oslo Ess, de er hekta!
  • Buldring. Det klatres på enorme stenblokker uten annet hjelpemiddel enn spesialsko, pulver på hendene, muskelkraft- og madrasser på bakken i tilfelle fall.
...

FunBallz
Foto: GNURK

I tillegg finnes sandvolleyballbane, FunBallz (store plastballer man kan gå inni), vannsklier, hengekøyer og badestamper på festivalområdet.

Et fantastisk bra konsept som Livestock ønsker å utvikle videre iflg. festivalsjef Einar Ødegård Gjelten. Han var for øvrig meget fornøyd med festival nr. 7 i rekka og publikumsøkning fra 850 i fjor til 1200 i år. Samarbeidet med Alvdal Skytterlag er også upåklagelig ifølge hr. Gjelten.

Festivalområdet

The Lounge

Lounge med sofaer, bilder på veggene, stolper dekorert med spillkort og pledd i sofaene, morsomme ballonger...
Foto: GNURK

Helt utrolig at ei skytebane kan bli så forandret for noen dager, og så koselig uten på noen måte å være kjedelig. Hele konseptet er spennende!

Oversiktlig og åpent område, men samtidig intimt med massevis av store og små detaljer som fortjener å verdsettes. På standplass en herlig lounge med sofaer, bilder på veggene, stolper dekorert med spillkort og pledd i sofaene, morsomme ballonger og Livestocks logo i både sorthvitt og farger som lyser mot oss. Anne Linn Vingelsgaard Schärer er ifølge festivalsjefen hjernen bak det estetiske løftet Livestock har gjennomgått. Hun er for øvrig medarrangør av festivalen, låtskriver/komponist, utøver tangent/vokal i Krast. Kreativ dame kan man trygt si.

Juving

Juving!
Foto: Magnus Thorsen/Livestock

Hjelpsomme og smilende arrangører i gule vester overalt, klare til å fiske overopphetede festivalgjengere opp fra badestampen eller rive litt kjeft. Kvalitetsmat fra lokale aktører fylte godt i magen. Takk til Vingelen Mat og Atna Øl som trolig reddet mang en ”turist” på festivalcampen.

Campen lå for øvrig rett ved siden av konsertområdet og så vidt jeg vet opptrådte de ”ferierende” eksemplarisk. Politiet var i hvert fall fornøyd med arrangementet.

Fornøyd var jeg også! – om dere ikke allerede har skjønt det. Jeg har i sommer vært på bl.a. Sweden Rock Festival og Notodden Bluesfestival, men festivalen mange forelsker seg i er LIVESTOCK! … og jeg er ikke noe unntak.

Ta en tur neste sommer og se at Alvdal faktisk er så mye mer enn Flåklypa! … Bare ta vegen sjuogtredve mil nordover, litt øst, og oppover…så er du på skytebana.

-Heidi "Gnurk" Hagesveen Hagen

 

 


Bildegalleri

...

Fra skytebane til festivalcampFoto: GNURK

Bottom