Top

KLISSVÅT MOLDEJAZZ TROSSET IKKE PUBLIKUM

 

 

Moldejazz 2013

Foto: Veronica Furseth Stavik

Moldejazz er blant en av norges største jazzfestivaler. Og selv om den 53 jazz festivalen i Rosenes by startet mandag med regn, vind og høstkulde trosset heldigvis publikum været og møtte opp i imponerende antall, både unge og gamle.

Marcus Miller @ Moldejazz, Norway

Marcus Miller
Foto: Veronica Furseth Stavik 

I år som tidligere var det variert musikk som passet forskjellige aldersgrupper. Alexandraparken hadde åpent hver dag og hadde artister som Amund Maarud, Valkyrien Allstairs og Red Hot. Sistnevnte hadde utsolgt to kvelder på rad, og laget som vanlig god stemning og fullt trøkk.

I Bjørsnonhuset tok Marcus Miller tirsdagen publikum med stående storm. Her hadde vi en konsert som både var «groovy» og funky, og som Marcus Miller sa «like all great songs it starts with the bass.»

Onsdagen hadde Charles Lloyd årets siste konsert på Bjørnsonhuset. Charles Lloyd er en av jazzens unike personligheter. Midt på 60-tallet gjorde han «Forest Flower», med blant annet Keith Jarrett, en av de første jazzplatene som solgte over én million eksemplarer. På Moldejazz kom han med bandet Sangam, med musikerne Zakir Hussain på tablas og Eric Harland på trommer.

John Legend @ Moldejazz, Norway

John Legend
Foto: Veronica Furseth Stavik

«Plassen- Teatret vårt» var stedet der folk gjerne satt inne på dagen i regnværet og koste seg med noe å spise eller og drikke, mens de ventet på neste konsert. Og hit kom de for å høre Jason Moran, Phronesis, Lars Vaular, Lemaitre, Stian Westerhus.

De som falt mest i smak hos meg personlig var Lemaitre, som fylte opp» plassen» med 800 ungdommer. Konserten fikk oss til å hoppe og riste. Lemaitre var absolutt verdt å få med seg.

Moldejazz sin største scene ligger idyllisk til mellom gamle trehus på Romsdalsmuseet, et av landets flotteste folkemuseer. Museums konsertene har en publikumskapasitet på inntil 10.000, og er svært viktig for å kunne ha et bredt konsertilbud. På denne scenen hadde vi i år 6 forskjellige artister.

LidoLido åpnet festen torsdag. Det var en langt mer rocka utgave av LidoLido som stod på scena på Romsdalsmuseet, enn det mange hadde forventet. LidoLido er en imponerende scenevant energibunt, som er høyt og lavt, og han har masse sjarm.

Susanne Sundfør @ Moldejazz, Norway

Susanne Sundfør
Foto: Veronica Furseth Stavik

Etter LidoLido var det Kendrick Lamar som tok over,og amerikaneren leverte en fantastisk opptreden. Lamar er et av de største navn innen hiphop-sjangeren. Han er kritikerrost i både inn - og utland og blir ofte sammenlignet med Eminem, Nas, Tupac og Jay-Z. Åpninga synes jeg var knallsterk, det var full trøkk frå første stund, og de første fire-fem sangane kom i en fei.

«Backseat Freestyle», «Swimming Pool (Drank)», «P & P» egna seg godt live.

Så var det Karpe Diem sin tur, og Magdi og Chirag sørget for at fortsettelsen ikke ble noen demper på stemningen. Som vanlig laget de show. Og de norske stjernene ble godt mottatt av publikummet i Molde.

Sistemann ut torsdag var John Legend og han hadde få vansker med å følge Karpe-gutta. Han leverte en flott avslutning på en flott konsertaften på Romsdalsmuseet.

Bryan Ferry @ Moldejazz, Norway

Bryan Ferry
Foto: Veronica Furseth Stavik

Fredag kom Susanne Sundfør og Bryan Ferry der sistnevnte hadde sin eneste konsert i skandinavia i sommer.

Susanne Sundfør fremførte en usedvannlig vakker konsert, med hennes spesielle og særegne stemme så gjennomførte hun en fantastisk live konsert .

5000 oppmøtte gledet seg stort til å høre Susanne Sundfør og den spreke Bryan Ferry spille fredagen.

Bryan Ferry presenterte låter fra sin lange karriere som soloartist og vokalist i Roxy Music, og fra den nyeste utgivelsen «The Jazz Age». Han gjorde en en todelt konsert der tilsammen 12 musikere utgjør både et jazz- og et rockeband.

I år som årene før har Moldejazz vært en fornøyelse. Mange bra og spennende artister hver dag, og jeg har virkelig kost meg.

Klikke her for å se resten av bildene fra Moldejazz 2013

 
Bottom