Top

Jace Everett på Østsia


Jace Everett gjestet Østsia, studentkroa i Kristiansand.Foto: J.H.H.

Litt over et år har gått siden jeg første gang opplevde Jace Everett live, den gang på Dalane Bluesfestival i Egersund. Å få sjansen igjen allerede nå var en skikkelig bonus!

Everett la turneén sin innom Østsia i Kristiansand, som et av de siste stedene han skulle besøke på en aldri så liten Norgesturne. Universitetets eget kulturhus byr på veldig flotte lokaler, med blant annet bar og konsertlokale med en rimelig velutstyrt scene. Det var første gang jeg satt mine ben på Østsia, og jeg savnet straks studenttiden... Det var tider!

Selve konserten levde absolutt opp til forventningene. Det må riktignok nevnes at Jace var relativt redusert på grunn av en influensaliknende ufyselighet han hadde pådratt seg under sitt opphold på Svalbard rett i forkant av denne konserten. Han leverte uansett etter beste evne, en smule begrenset, men etter forholdene helt akseptabelt.

Jace Everett gir av hele seg. Ikke bare når han synger og spiller, men også mellom sangene. Kontakten med publikum er det ingenting å utsette på. Han er en morsom kar som åpenbart ikke bare er der for å underholde, han skal ha det moro selv også!

I følge ham selv burde hiten fra True Blood, "Bad Things", vært utbrukt for lenge siden, men det skal godt gjøres. Den fenger fremdeles like godt, og publikum var mer enn behjelpelig når han hevdet å ikke huske teksten lenger. "One of Them" er av litt nyere dato, og en ganske tøff låt som uten tvil føyer seg inn som en av vår tids godbiter.

Country er utgangspunktet hans, men rock og blues er også innarbeidet i repertoaret. Jace er ganske enkelt en artist det er verdt å følge med på fremover. Han har et potensiale fullt på høyde med mange av dagens storheter, som han dessverre ofte kommer litt i skyggen av. 

Det var en fin kveld, utmerket musikk, trivelige lokaler og mennesker - Takk til Jace Everett og Østsia for at vi fikk være med!

Flere bilder finner du på Facebook :)


Bildegalleri

Bottom