Top

Raumarock 2012

Foto: Veronica Stavik

RaumaRock er en musikkfestival som arrangeres årlig første helga i august på Åndalsnes i Romsdal. Frode Nakken har vært festivalsjef siden festivalen startet opp i 2002. I 2008 mottok RaumaRock Rauma kommunes kulturpris. Forløperen til Raumarock er Rauma rockeklubb, som var aktiv på slutten av 80- og begynnelsen av 90-tallet der Frode Nakken var medlem.

Forventningsfulle fans. Foto: Veronica Stavik

Raumarock har hatt mange kjente fjes på festivalen siden 2002. Turboneger, Madrugada, Briskeby, Ragarockers, Big Bang, Datarock, Lillasyster og Kaisers orkester som har vært der 3 ganger, og mange fler.

Årets trekkplaster var Bryan Adams på lørdag. I tillegg opptrådde artister som CC Cowboys, LidoLido, Øresus vinnerne BedHeads, DumDum Boys og Seigmen.

I år trakk festivalen flere besøkende enn noen gang tidligere. Frode Nakken sier til Romsdal Budstikke at de ikke har noen konkrete tall enda men at det ligger et sted mellom 7500-8000 besøkende.

Festivalen startet med flott vær og sol som skapte en fin atmosfære da CC cowbosys entret scenen fredag.

CC Cowboys på fredagen. Foto: Veronica Stavik

Etter det kom LidoLido. Noen vil vel kalle ham for den norske Justin Bieber. Hylende fans av jenter stod i klynger for å se ham rocke scenen, og sang for full hals.

BedHeads ble de stolte vinnere av årets Øresus. Bandet, som består av fem jenter bosatt i Molde, konkurrerte mot Rebel Alliance, Springskalle og Eye of Horus i Øresus-konkurransen.

Alle fire bandene spilte fredag konsert på Lillescena før BedHeads ble kåret til årets vinner. Frode Nakken delte ut prisen på 10 000 kr.

DumDum Boys var det siste bandet på scenen, noe som var en fantastisk avslutning på kvelden. DumDum Boys har vært flere ganger på Raumarock og de holder fortsatt stilen.

Det var kjempestemning, publikum digget dem, og fredagen viste de at de fortsatt er et av Norges beste rockeband.

LidoLido foran hysteriske fans. Foto: Veronica Stavik

Lørdag var det publikumssuksess med ca. 4500 besøkende. "Ren suksess", sier Tonje Dale til Åndalsnes avis. Da var det artister som Ida Jenshus, Eazy Boyz, Valentourettes , Mongoninja, Vreid og trekkplasteret Bryan Adams.

Området var spekket da rockeartisten Bryan Adams fra Vancouver i Canada endelig inntok scenen og spilte den ene toppslageren etter den andre. Publikum var helt med.

«You are a wonderful audience!» (dere er et fantastisk publikum), ropte Adams til de oppmøtte. Ei jente fra Trondheim var så heldig at hun fikk synge duett med ham.

Bryan Adams måtte til med to ekstranummer; to nummer han var alene om på scenen.

Kveldens avslutning var det norske bandet Seigmenn. Det gotiske rockebandet lagde et forrykende sceneshow og var en knallavslutning på Raumarock 2012!


Bildegalleri

Bottom