Top

VI er klare for Dalane Blues festival!

Om to dager braker det løs i Egersund. Festivalen slår på stortromma i anledning 10 års jubileum, og presenterer et fantastisk program. Vi starter torsdagen med en aldri så liten prat med selveste Glen Matlock!

Nedenfor har vi hentet frem noen utvalgte videoer fra enkelte hovedattraksjoner. Full oversikt over artistene, komplett program og annen nyttig informasjon finner du på nettsiden til Dalane Blues Festival, www.dalaneblues.com

The Waterboys

The Waterboys har alltid vært et utmerket live-band, og Mike Scott sitt mål har vært at de aldri skal være repetitive. Derfor har spillelister og sanger vært i konstant endring, akkurat som The Waterboys selv.

CC Cowboys

I fjor var det 20 år siden kvartetten fra Fredrikstad debuterte med og vant Spellemannprisen for plata “Blodsbrødre”. Siden har CC Cowboys oppnådd en rekke utmerkelser, gull- og platinatrofeer, tusenvis av spillejobber og hatt en imponerende rekke hits

Glen Matlock

Når Sex Pistols-bassisten og låtskriveren Glen Matlock besøker Dalane Blues Festival torsdag 24. mai, er dette nesten å regne som et historisk musikalsk øyeblikk. Matlock skrev nemlig 10 av 12 sanger på Sex Pistol`s mest kjente plate, Never Mind The Bollocks.

Dana Fuchs

Det er vanskelig å finne superlativer som kan beskrive denne uslepne rockeperlen på en god måte. I 2011 hadde vi Beth Hart. Hun var god! Dana Fuchs er i samme liga! Ektheten, råheten og energien er kjennemerket, og hun treffer et musikkhjerte med voldsom kraft.

Hans Theessink

Han er kanskje den mest respekterte europeiskfødte bluesartist uansett genre og har spilt på alle de største festivaler både i Europa og USA. Hans Theessink er beskrevet som en internasjonal bluesskatt, har skapt sitt eget helt særegne lydbilde, og har en barytonstemme få kan matche.

Vidar busk and the bubble of trouble

Vidar Busk besøkte oss også i 2011, og underveis i konserten gjorde han akkurat som han ville med publikum. Han hadde dem nemlig i sin hule hånd - hele veien! Vi gleder oss stort til et gjensyn med Vidar, denne gang sammen med "His bubble of trouble"

War of low frequency

Electronica Progrock-bandet War of low frequency består av Kenneth Mydland, Tom Redder og Kenneth Bergen, alle fra Dalane. Båndet har på relativt kort tid opparbeidet seg en solid fanskare, noe som best bevises ved at de tronet øverst på Nrk Urørt sin topp 10 liste gjennom flere uker høsten 2011, og våren 2012. Episke tekster på dialekt, og et gotisk lydbilde som fyller en med uro kjennetegner musikken. Opera stjernen Bodil Arnesen, som bidrar på debutsigelen Flykt Heim, tilfører en ny og spennende dimensjon som gjesteartist på konserten i kjelleren. Anbefales!

Bottom